Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Hírek Uzonból 2005.08.31. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 

Felettébb megemelkedett a talajvíz szintje az Uzonhoz tartozó Uzonfüzesen. Megtelt számos pince és kút. Egy háznak beszakadt a padlózata, másiknak az oldala düledezik. Az árvizek gyakorisága mellett ennek az is az okozója, hogy a Feketeügy halastavakká alakított holt medrei és a folyó között eltömült a kapcsolat. Az önkormányzat számtalan felszólítására a megyei vízügyi vállalat megoldáshoz vezető munkálatokba kezdett.
Hazaérkezett a községet képviselő két helyi küldöttség a magyarországi testvértelepülésekről. Az önkormányzat nyolc tagja - uzoni képviselők és tisztségviselők - dr. Ráduly István vezetésével Tolna városában aláírták a két település közötti baráti együttmûködési szerződést.

 
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Református ifjusági tábor Lisznyópatakon 2005.08.25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
Uzon és Kökös református gyülekezetei, valamint a székföldi Erősd 32 fiatalja kezdett igen hasznos és építő jellegû tábori tevékenységbe hétfőn. Főleg valláserkölcsi, magatartásbeli szempontból jelentős ez a négynapos táborozás.
T. Kovács Levente kökösi lelkipásztor elmondta, első nap az esti áhítat után aktuális előadást hallgattak a fiatalok: Vannak-e napjainkban idegen istenek, és mennyire hódolunk nekik?
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Mi újság Uzonban 2005.07.29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 Miközben folytatják a földterületek felmérését, beállott a nyári szabadságolás, a vakáció időszaka. Nem akadály ez a községszépítésben, közérdekû feladatok megoldásában. Sokak örömére a tömbházak övezetében dolgoznak már a régi gyerekjátszótér és gyerekpark felújításán, újjáépítésén. A munkálatokat e hó 16-án kezdték meg, s a játéképítésbe Uzon polgármestere, dr. Ráduly István is bekapcsolódott. A fából épített játékok szerelésében Kovács Ferenc tanácstag és több fiatal vette ki a részét. A nyersanyagot könnyebben elérhető forrásból Lokodi Anna alpolgármester szerezte be. A költségeket önerőből, helyi forrásból állja az önkormányzat.
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Tatrangi Sándor-iskolanapok Uzonban 2005.05.24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 Pénteken és szombaton tanulók, szülők és nagyszülők, más vidékről érkezett tanítók és tanulók csoportjai, az uzoni központhoz tartozó iskolák, valamint a megyei tanfelügyelőség képviselői gyûltek egybe az iskolanapokra.
- A találkozás öröme mellett tehetség- és tudásértékelő ez a rendezvény - derült ki Szabó Margit igazgató nyitóbeszédéből.
Tiszteletes Ungvári Barna András református lelkipásztor és t. Antal Imre plébános imája után dr. Ráduly István polgármester köszöntötte a vendégeket. Az igazi ünnep hangulatát a román és magyar elemisták versei, szólóéneke és táncszáma szabta meg. Fellépett a Keresztes Enikő zenetanár által vezényel gyerekkórus.
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Jókai-megemlékezés (Tízéves az uzoni Szivárvány női kórus) 2004.11.14. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.

 A helybeli Jókai Mór Közmûvelődési Egyesület rendezésében tartották meg a Szivárvány asszonykórus fe tizedik évfordulóját. Megemlékeztek az egyesület névadójáról, Uzon egykori országgyûlési képviselőjének, a nagy magyarnnállásának regényíró Jókai Mór halálának századik évfordulójáról.
- Uzonban hagyományai vannak a közös éneklésnek. Itt 1880-ban alakult kórus. Azóta van kisebb-nagyobb megszakításokkal karéneklés. A Szivárvány kórus 1994-ben alakult közmûvelődési egyesületünk keretében. Részt vett a sepsibodoki, zágoni és tordaszentlászlói dalostalálkozókon, külföldön is fellépett: testvértelepülésünkön, Csorváson, Tolnán, Tökölön, Szigetújfaluban, Mendén. 2001-ben részt vett a Zonbán megrendezett Székely Világtalálkozón. Karnagya, Keresztes Enikő zenetanár Seprődi János-díjat kapott. A kórus 1997-ben aranyfokozatot ért el - sorolta megnyitóbeszédében Kőmives István, az egyesület elnöke.

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Az 1848-49-es szabadságharcra emlékeztek Uzonban 2004 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.

 Uzonban tört ki 156 évvel ezelőtt Háromszék önvédelmi harca. Az 1848-49-es szabadságharcra és áldozataira vasárnap emlékeztek az alsóháromszéki településen.

Ha megismerjük az igazságot, az szabaddá tesz minket – mondta ünnepi szentbeszédében Ungvári Barna András uzoni református lelkész. A zsúfolásig megtelt helybéli református templomban Ungvári Barna András hangsúlyozta, az igazság megismerése küzdelemmel és szenvedéssel jár, nem megalkuvásra és széthúzásra, hanem megbékélésre és gyermekáldásra van szüksége a magyar népnek.

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 Következő > Utolsó >>

Eredmények 122 - 132 / 133