Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Gábor Áron uzoni elhantolása 2008 június 7. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. július 19.

Gábor Áron  uzoni elhantolása

A fellelhető irodalomból úgy tudtuk, hogy az ágyúöntő hős őrnagyot, miután július 2-án elesett a kökösi csatában, szénával letakarva, szekéren — titokban, nehogy elkobozza az ellenség a holttestet, ugyanis a temetés alkalmával kirobbanni tűnő székely ribilliótól féltek — Uzonba vitték, és ,,ott töltött" egy éjszakát.

 

Utolsó frissítés ( 2008. október 16. )
Tovább...
 
Református egyházi hírek 2007.08-12 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. július 09.

Református Egyházi hírek

 

-Augusztus 20-23 az Ifjúsági Bibliatábor napjai voltak. Lisznyópatakon az idén az erősdi és az uzoni fiatalok táboroztak.

A délelőtti áhítatokat és előadásokat Ráduly Baka Zsuzsánna erősdi és Ungvári Barna-András uzoni lelkipásztorok tartották a hatodik és hetedik parancsolatokról. — Úgy érzem, nagyon időszerű témákat boncolgattunk a részt vevő fiatalok életére nézve — részletezte a tábor célkitűzéseit az erősdi lelkész. — A ne ölj parancsolat kapcsán el akartuk mondani, miképpen akarja Isten védeni az emberi életet, ugyanis a fiatalok körében is észrevehető a lassú önpusztítás, a cigaretta, az alkohol és más káros szenvedély. Nagyon remélem, lesz körükben ennek foganatja. Nem tudjuk nekik megmondani, hogyan éljenek, de ha csupán elgondolkoznak a témakörön, az is eredmény, mert meg kell tapasztalniuk, hogy Isten igyekszik védeni az ő életüket is. A hetedik parancsolat témakörét két nap jártuk körül, főleg a ne törj házasságot gondolatát, a tizenéveseket érintő szexuális kérdéseket.


Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Református egyházi hírek 2008. 01-05. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. május 12.

Református egyházi hírek 

 

Január a számadás,az önmagunkkal való szemebenézés ideje volt. Lezártuk a 2007-es évet,megvizsgáltuk,hogy hány keresztelés,temetés volt,hányan költöztek ki és hányan költöztek be az egyházközségünkbe,hányan konfirmáltak,milyen volt az istentiszteletek, bibliaórák,vallásórák látogatottsága,milyen tevékenységet végzett a Presbitérium,a Nőszövetség,a Dalárda,az IKE,hány gyermek járt vallásórára,milyen szeretetszolgálatot végeztünk,hogyan áll anyagilag az egyházközség,milyen javítási-teljes felújítási munkálatokat sikerült elvégezni,hogyan áplotuk a kapcsolatainkat, milyen fontosabb események történtek az egyházközségben.      

Utolsó frissítés ( 2008. július 14. )
Tovább...
 
Van-e még tartozásunk? 2007.12.29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. január 01.
2007 december 29., szombat: Közélet 
Van-e még tartozásunk? 


Mármint a múlttal, múltunkkal szemben — teszik fel gyakran vidéken a kérdést, hisz a rendszerváltozás óta számtalan emlékművet, szobrot, emléktáblát, plakettet és emlékkopját avattunk.


 

 

 


 

 
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Uzoni kivilágítás 2007.12.29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. január 01.
2007 december 29., szombat: Közélet
Uzoni kivilágítás


Uzon központja ünnepi köntöst öltött. Éjjelente égnek a fények, csendes karácsony és békés óesztendő köszöntött a nagyközségre.


Mindenki asztalára került ünnepi falat. Há­romszáznyolcvanöt idős és magányosan élő ember számára készített ajándékcsomagot az önkormányzat, s ötszázhetven tanuló örvendett a község karácsonyi csomagjainak minden faluban.

Szerző: Kisgyörgy Zoltán
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
A földvári áldozatokra emlékeztünk 2007.11.03. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. november 10.
2007 november 5., hétfõ: Közélet
A földvári áldozatokra emlékeztünk


A Megerősítelek, sőt megsegítelek, és igazságom jobbjával támogatlak bibliai vers volt az üzenete az egykori barcaföldvári fogolytábor helyén álló emlékműnél tartott nyolcadik megemlékezésnek szombaton délután.

 
Utolsó frissítés ( 2007. november 30. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Eredmények 155 - 165 / 193