Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Evangelizációs hét 2004.09.08. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.

 Uzon és Kökös református fiatajainak szerveztek ífjúsági bibliatábort és nyári bibliahetet a festői Lisznyópatakon. A másodszor megtartott bibliatábor a hatodik parancsolat témaköréhez kapcsolódott. Felszínre került az öngyilkosság, az abortusz, az eutanázia, az erőszak, a háború és az emberölés fogalma. A két lelkipásztor, Ungvári Barna András és Kovács Levente szervezők munkáját Nagy Hajnalka vallástanárnő és Kovács Emese német-vallás szakos tanárnő segítette. Nem maradhatott el a hasznosnak bizonyuló bibliai vetélkedő, melyben első díjas lett a kökösi Dezső László Levente és az uzoni Pataki Mónika. Érdeklődés övezte azt a pantomimot, amely a könyörülő szamaritánus példázatát elevenítette meg, nem kevésbé a táncversenyt, sportot, gyaloglást, éneklést, a szabad beszélgetést és az esti tábortüzet.
Erősítette a tábor a fiatalok-gyermekek együvé tartozását, biztatta az istenes életre és viselkedésre.és gyermekeinek - nyolcvan személynek - Vasárnap, kapuzáráskor az uzoni református templomban felelevenítették a tanultakat a szülők jelenlétében.

(kisgyörgy)

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
Riport: Merre tart a Feketeügy? 2004.08.24 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.
 

Két hónapja lépett tisztségbe a hét településből álló nagyközség új önkormányzata, s naponta kopognak a polgármesteri hivatal ajtaján - régi igazát, régi fájdalmára keresi a gyógyírt a nép. Nemcsak az önkormányzat, de a helybeli katolikus egyház is az útkeresés ösvényein halad, hiszen papváltás volt az eklézsiában. S bár osztogatja áldásait a nyár, s végét járja az aratás is, a lelkek mélyén a föld- és erdővagyon, a mindennapok számos égető kérdése munkál. A bajok számbavételének célja nem az egykori önkormányzat vádolása, csupán jelezni akarja, hogy Uzonban nem könnyû a hogyan tovább.


Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Közélet: Hőseire emlékezett Uzon 2004.08.07 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.
Közélet: Hőseire emlékezett Uzon

Nem valamiféle szükségünnepségre került sor itt, a második világégésben elesettek még élő leszármazottai kérték-igényelték az utókor emlékezetét. Dokumentáltan bizonyította az ünnepi előadó, Kónya Ádám, a Székely Nemzeti Múzeum nyugalmazott igazgatója, hogy Uzon egyike volt azon településeknek, ahol a legsötétebb időkben is állt a hősök emlékmûve.


Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Közélet: Az 1848-as forradalomra emlékeztek (Uzon) 2004 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.

Az uzoni református templomban vasárnap a 11 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten emlékeztek a szabadságharc évfordulójára. Az igehirdetést Ungvári Barna András lelkipásztor végezte, aki Szabó Margittal, a helybeli RMDSZ alelnökével köszöntötte a résztvevőket. Énekelt a Szivárvány női kórus és a református dalárda (Keresztes Enikő és Kóréh István vezényletével). Petőfi Nemzeti dalát Kőmíves István, a Jókai Mór Közmûvelődési Egyesület elnöke adta elő. 

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Évkezdéskor Uzonban 2004.01.10 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.
A tavalyi eredményekről és a 2004-es tervekről kérdeztük Béres Gyula polgármestert.
- Tavaly haladtak a munkálatok a sportcsarnok épületénél, a költségvetési alapokból reánk eső részből kifizettük a vízhálózat beszerelését, törlesztettünk a szennyvízhálózat árából, és készen van a villanyhálózat tervezete is. Természetesen 2004-ben folytatjuk a munkálatokat.
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
Lépést tartani az idővel 2007.07.03. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.

Lépést tartani az idővel



Nyáron is zajos az iskola - Albert Levente felvétele

Az uzoni községvezetés nyári eseménynaptára valóban arról győz meg, hogy itt csak apróbb megállókra van idő. Zajlik az élet, sem a mező munkásának, sem pedig az állattartónak nincsen megállása. S az iskoláknál, a lelkészeknél is ,,dologidő" a nyár. A templomok kapuja nyitva lesz, egyik esemény a másikat követi, a település hét iskolájában pedig ez az alkalmas időszak, hogy elköltsék a pénzt, amit javításokra, téli tüzelőre kaptak. De nincs szünet a művelődésben sem, az éneknek, a zenének minden jelentősebb rendezvényen jelen kell lennie.




Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 176 / 193