Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Imahét 2017.03.5-12. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. május 15.

                                    IMAHÉT

A Krisztus-hívők egységéért

  Krisztus szorongató szeretete!”

(II.Korinthus 5:14-20 alapján) 

2017.március 5-e és 12-e közt IMAHETET tartunk.  Az istentiszteletek minden nap este 7 órakor  kezdődnek, római katolikus, unitárius,református vallású vendég lelkipásztorok  fogják hirdetni Isten Igéjét.

Az Imahét záró istentisztelete, szeretet- vendégség és tombolahúzás 2017. március 12 -én,vasárnap délelőtt 11 órától lesz!

 

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit !
Utolsó frissítés ( 2017. május 15. )
Tovább...
 
A székely ágyúöntő születésnapja (Ünnep Uzonban) 2016.11.26. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. november 29.

 2016. november 29., kedd, Közélet

Gábor Áronra (született: 1814. november 27.), a székely ágyúöntőre emlékeztek születésnapján  Uzonban. A település alsó határából, Uzon és Kökös mezejének találkozási pontjából adott utoljára tűzparancsot 167 évvel ezelőtt, 1849. július 2-án, korabeli emlékezők szerint Uzonban hunyt el még aznap este.

Utolsó frissítés ( 2016. november 29. )
Tovább...
 
Fogolytáborok áldozataira emlékeztek (Köpec) H.2016.11.20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. november 22.
2016. november 22., kedd, Közélet
Fotó: Szász Réka
Fotó: Szász Réka
 
Vasárnap Köpecen is emléktáblát avattak a földvári, illetve más fogolytáborokban elhunytak emlékére, majd a téma avatott ismerője, Ungvári Barna András uzoni református lelkipásztor tartott előadást a világháborút követően a román hatalom által létrehozott táborok életéről.

Hasonlóképpen a múlt héten Bölönben tartott eseményhez, itt is bemutatták a kordokumentumokból, fényképekből és visszaemlékezésekből összeállított vándorkiállítást. Az Ungvári Barna András által tartott istentisztelet után a helyi lelkész, Nagy Károly Kázmér Ésaiás próféta könyvéből vett igére alapozott beszédében a pusztulást követő megújulásról szólt. A református dalárda fellépését, illetve a bibliaórás ifjak és vallásórás gyermekek közös műsorát követően a torony falán elhelyezett emléktáblát a két lelkész leplezte le és áldotta meg. A koszorúzást és himnuszaink eléneklését követően az uzoni lelkész az egykori felekezeti iskolában tartotta meg a Megmaradás kövei című előadását, majd megnyitotta a vándorkiállítást. (hecser)
Utolsó frissítés ( 2017. február 20. )
 
Emléktábla Köpecen is. SzH. 2016.11.20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. november 21.

Előadást és kiállításmegnyitót is tartottak

 

image
Emléktábla a köpeci templom tornyán
A Gulág emlékév keretében tegnap Köpecen is emléktáblát avattak a földvári, illetve más fogolytáborokban elhunyt, vagy szenvedett köpeci magyar foglyok emlékére.

A megemlékezés a délelőtti istentisztelet keretében zajlott, melyen igét hirdetett Ungvári Barna András uzoni református lelkipásztor, aki ezután, akárcsak Bölönben, megtartotta a helyieknek a Megmaradás kövei című, a barcaföldvári fogolytábor történetét bemutató előadását is, továbbá a templom melletti régi elemi iskola épületében megnyitotta az erről szóló vándorkiállítást. 

A kiállítás régi újságcikkek, a túlélők lejegyzett elmondásai alapján örökítette meg a fogolytáborban átélt borzalmakat, továbbá fennmaradt hivatalos okiratokat, levelezéseket, egyéb érdekes dokumentumokat is bemutat. Az emléktáblát a templom tornyán helyezték el. Leleplezésére az istentisztelet után került sor, azt Ungvári tiszteletes végezte el, a helyi református lelkésszel, Nagy Károly Kázmérral együtt. Ugyanők adták áldásukat is az emléktáblára, majd a jelenlevők elénekelték a székely himnuszt.

(böjte)|  A cikk megjelenésének dátuma:

Utolsó frissítés ( 2017. február 20. )
 
A bölöni áldozatokra emlékeztek H.2016.11.13. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. november 14.
2016. november 15., kedd, Közélet
A szerző felvételei
A szerző felvételei
 
A Magyarország kormánya által meghirdetett Gulag Emlékévhez igazodva vasárnap Bölönben megemlékeztek a barcaföldvári fogolytábor rabjairól és az ott elhunytakról, szóltak a táborban történtekről, életről, emberségről és halálról, majd kiállításon mutatták be e kegyetlen idők dokumentumait.
 
Utolsó frissítés ( 2017. február 20. )
Tovább...
 
Emléktáblát avattak Bölönben SzH. 2016.11.13. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. november 14.

Előadással és kiállítással tisztelegtek az áldozatok előtt

image
Ungvári Barna András tiszteletes bemutatja a földvári fogolytáborról szóló kiállítást, melyet a Lőfi Áron Konferenciaközpontban rendeztek be Bölönben
Bölönben vasárnap koradélután zimankós, téli időjárási körülmények között avatták fel azt a táblát, mely a helybéli unitárius templom tornyának falán kapott helyet, és az 1944–45-ben a földvári fogolytáborban, illetve más fogolytáborokban meghalt vagy szenvedéseket átélt bölöni magyar foglyoknak állít emléket.

Utolsó frissítés ( 2017. február 20. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 133