Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Március 15 Uzonban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. március 16.

Nagy reménységgel tekintettünk az idei ünnepre, hisz az elmúlt évek korlátozásai után újra méltóságteljesen emlékezhettünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünneplők sokasága is hozzásegített, hogy újra érezhessük a „márciusi ifjak” lelkesedését.

 

Utolsó frissítés ( 2022. március 17. )
Tovább...
 
Ökumenikus Imahét Uzonban 2022.02.28. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. március 01.

Isten kegyelméből az uzoni református és római katolikus templomok harangjai idén is felváltva, de ugyanakkor egyszerre is hívták imahétre vasárnaptól vasárnapig a két felekezet és más felekezetek híveit az elmúlt héten.

Utolsó frissítés ( 2022. március 03. )
Tovább...
 
A pelikán gondoskodását átélve újjáéledő épület 2022.02.14. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. február 14.

A Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága révén a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával hazai kivitelező cégek  tavaly január végén megkezdték a református egyházközség tulajdonát képező 1876-1877-ben épült volt Református Tatrangi Népiskola épületének a felújítását, kibővítését,részbeni újjáépítését.

3. 2021 áprilisában és májusában a LEP födém befejezésére és betonnal való leöntésére került sor, a manzárdon elkezdték építeni a betervezett téglafalakat, majd a szarufák-a tetőszerkezet elkészítéshez kezdtek hozzá. Folytatták a régi lépcsőfeljáratok előtt a vasbeton alapú fal építését, amely erősíti a lépcsőfeljáratokat. Betonból beöntötték a földszintről a manzárdra a lépcsőfeljáratokat. A pincében folytatták az elválasztófalak építését és az új kémény rakására is sor került.   Ungvári Barna András lelkipásztor

 

Utolsó frissítés ( 2022. február 15. )
Tovább...
 
A pelikán gondoskodását átélve újjáéledő épület 2022.02.01. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. január 30.

A Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága révén a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával hazai kivitelező cégek tavaly január végén megkezdték a református egyházközség tulajdonát képező 1876-1877-ben épült volt Református Tatrangi Népiskola épületének a felújítását, kibővítését,részbeni újjáépítését.

 

Egy épület felújításánál és részbeni újjáépítésénél  óhatatlanul szükséges az új körülményekhez és törvényekhez való igazodás!

Így részben át kellett alakítani a földszint beosztását és  sajnos a fás gerendázat sem maradhatott meg! 2021.márciusában a régi falakban új ajtóhelyeket vágtak, a régi két folyosót egy új folyosó köti össze és az épület középső részében új helységek kialakítására is sor kerül. Ezek falait kezdték el felrakni. A régi fagerendázatú mennyezet helyett elkezdték az új LEP födém elemeinek a felrakását. A pincét a felhordott évtizedes hulladék után lebetonozták, lebontották a kommunizmus alatt emelt falakat és hozzákezdtek az új tervnek megfelelő falak emeléséhez, illetve még egy lejáratott kellett kivésni az egyik ablak helyébe. Hozzákezdtek a régi lépcsőfeljáratok előtt egy vasbeton alapú fal építéséhez, amely erősíti a lépcsőfeljáratokat.   Ungvári Barna András lelkipásztor

 

 

Utolsó frissítés ( 2022. február 15. )
Tovább...
 
A pelikán gondoskodását átélve újjáéledő épület 2022.01.21. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. január 21.

A Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága révén a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének támogatásával hazai kivitelező cégek a tavaly ilyenkor megkezdték a református egyházközség tulajdonát képező 1876-1877-ben épült volt Református Tatrangi Népiskola épületének a felújítását, kibővítését,részbeni újjáépítését.

Hosszú ideig tartó előkészítés előzte meg a tervezési és engedélyeztetési folyamatot, majd következhetett a munkálat elkezdése. A következő időszakban hetente tájékoztatást adunk a már lezajlott munkafolyamatokról. 2021 januárjában és februárjában sikerült lebontani az épület tetőzeti ácsozatát-gerendázatát, a szigetelésként használt töltést lehordták, megfelelő mértékben alacsonyították a falakat, a régi ajtókat, ablakokat kiszedték, a padozatot is felszedték és megszabadították a pincerészt a 80 cm vastag, évszázados töltéstől-maradékoktól. Új betonfödém készült a földszinten, a felszedett régi padlózat helyére. Ungvári Barna András lelkipásztor

 

Utolsó frissítés ( 2022. január 21. )
Tovább...
 
Gyógyító karácsonyi zene Uzonban 2021.12.27. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. január 01.

És mert az ének és karácsonyi fúvósmuzsika jót tett a sok mindenbe belefáradtaknak, de a jóra, a szépre és a megszokott mederben csörgedező életre és mindennapokra ki ne vágyott volna?

 

Utolsó frissítés ( 2022. január 02. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 193