Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Uzoni református húsvéti istentisztelet 2020.04.12-13. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. április 28.

Békesség Istentől! Tisztelt uzoniak,kedves mindannyian !


A feltámadt Krisztus így köszöntötte a tanítványait: Békesség néktek!
Húsvét másodnapján én is ezt kívánom mindenkinek,mert a Mennyei Édesatyánk nem a félelem lelkét adta nekünk! Legyen békesség az otthonainkban !
Bár a mai fizikai találkozás is el kellett maradjon, de lélekben éljük át a lenti istentisztelet megnézésével is a Húsvétot,képzeljük oda magunkat a padokba , az istentisztelet utáni locsolást-öntözést is s az ezt követő áldott találkozásokat is ! Lássuk meg milyen sokat jelentenek mindezek s ha elmúlik a vírus,betegség még jobban becsüljük meg ezeket az áldott alkalmakat !

                                                              

 Tessenek az álábbi linkre KATTINTANI  !!

Click on the link !

https://www.youtube.com/watch?v=ulfYy-ViLDc

Utolsó frissítés ( 2020. április 28. )
 
Uzoni református istentisztelet 2020.04.19.Vasárnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. április 22.
Békesség Istentől ! Tisztelt uzoniak, Ige hallgató keresztyén testvéreim !

Tudom,hogy nem mindenkinek van Facebookja,ezért a honlapunkon is  elérhetővé teszem a vasárnapi istentiszteletet ! Szolgáljon mindannyiunknak önvizsgálatra és a hit megerősödésére !

Kérem az internetes világhoz értőket segítsenek az idősebbeknek !  Isten óvjon !

Dear friends ! Sunday's holly service in our church ,wiut church-members ! God protect us  !

 

 Tessenek az álábbi linkre KATTINTANI  !!

Click on the link !

https://youtu.be/L6jrs9gROjs

Utolsó frissítés ( 2020. április 28. )
 
Uzoni virágvasárnapi református istentisztelet 2020.04.05. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. április 05.

Békesség Istentől ! Tisztelt uzoniak, keresztyén testvéreim !

Tudom,hogy nem mindenkinek van Facebookja,ezért a honlapunkon is  elérhetővé teszem a virágvasárnapi istentiszteletet ! Szolgáljon mindannyiunknak önvizsgálatra és a hit megerősödésére !

Kérem az internetes világhoz értőket segítsenek az idősebbeknek !  Isten óvjon !

Dear friends ! Palm Sunday's holly service in our church ,without church-members ! God protect us !

41 En als Hij nabij kwam, en de stad zag, weende Hij over haar,
42 Zeggende: Och, of gij ook bekendet, ook nog in dezen uw dag, hetgeen tot uw vrede dient! Maar nu is het verborgen voor uw ogen.
43 Want er zullen dagen over u komen, dat uw vijanden een begraving rondom u zullen opwerpen, en zullen u omsingelen, en u van alle zijden benauwen;
44 En zullen u tot den grond nederwerpen, en uw kinderen in u; en zij zullen in u den enen steen op den anderen steen niet laten; daarom dat gij den tijd uwer bezoeking niet bekend hebt.
Lukas 19:41-44

   Tessenek az alábbi linkre KATTINTANI  !!

Click on the link ! 

https://youtu.be/VLtpc4vcgQ0


Utolsó frissítés ( 2020. április 06. )
 
Hit és magyarságmegtartó magvak 2020.03.25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 30.

Ha erdélyi magyar megmaradást szeretnénk szükséges már gyermekkorban játékosan, a "gyermekek nyelvén" szólva a bibliai magvető példázatában szereplő Gazdához hasonlóan elültetni a hitnek és a magyarsághoz való ragaszkodásnak a magvait.  Ennek jegyében zajlottak és zajlanak az Uzoni Református Egyházközségben, a címben szereplő program különböző alakalmai.

 

Egyházközségünkben mindig is voltak és vannak gyermektevékenységek, de úgy látjuk, hogy mai individualizálódó világunkban még fontosabbá válik a közösségápolás, az igény felébresztése, hogy együtt jobb és könnyebb is. Ugyanakkor egymás hite és magyarságtudata közösségben egy újabb megerősítést kap. Azt is el kell ismerni, hogy a gyermeklétszám egyre csökken, így örülni kell és meg kell becsülni a már megszületett gyermekeket, erősíteni a családokat.

Ezen tevékenységeknek az Uzoni Református Egyházközség Gyülekezeti terme és más helységei adnak helyet. Örülünk, hogy már az elmúlt év szeptemberében elkezdtük ezen foglalkozásokat , mert így sikerült is megtartani.    

A gyermekek két csoportban, iskolai előkészítősöktől harmadik osztályosokig, valamint negyedik és ötödik osztályosok tudtak részt venni.

Öröm, hogy a gyermekek arcán mosoly volt látható és jól érezték magukat, épültek mind az egymással való kapcsolatokban, mind az összetartozásban!   A bibliai történeteken keresztül ébredezett a hitük és megerősödtek az uzoni református magyar közösség tagjaiként is!

Nem maradtak el a szülőkkel való találkozások sem, amikor az uzoni református templomban felelevenítették a tanultakat és a szülőkkel együtt adtak hálát az együtt eltöltött örömteli hetekért, a megtartatásért.  

Köszönet és hála Nagy Hajnalka vallástanárnő és Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszony odaadó munkájáért, a foglalkozásokért,valamint a magyar kormánynak a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztüli támogatásért ! 

 

 

Utolsó frissítés ( 2022. augusztus 02. )
 
Uzoni református istentisztelet 2020.03.29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 29.

Békesség Istentől !

Tisztelt uzoniak és nemcsak !

Ebben a kritikus  helyzetben különböző módszereket kell kitalálnunk ahhoz,hogy tarthassuk egymásssal a kapcsolatot. Ma teljesen szokatlan és új helyzet volt az üres templomnak prédikálni és fel is vetetni ! Remélem sokaknak biztatást jelent és ugyanakkor önmagunkkal való szembenézést is ! Imádkozzunk és keressük az Urat ! Szeretettel gondolunk testvérgyülekezeteinkre is,az Oude Tonge-re, a mendeiekre és a miskolc-diósgyőriekre is !  Isten óvjon !

 Tessenek az álábbi linkre KATTINTANI  !!

Click on the link ! 

 https://photos.app.goo.gl/exB2mHv3jxsk6FgQ6

Utolsó frissítés ( 2020. március 30. )
 
Valami készül Uzonban 2020.02.27.Református hírnök PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. február 27.
2020. február 27., csütörtök, Vélemény

Többéves hagyomány hozza lázba a közösséget minden év farsangi időszakában. Az uzoniak mulatozni, bálozni készülnek pénteken a helyi művelődési otthonban. De nem akárhogyan! A táncot, szórakozást megelőzi a kíváncsian várt színdarab, amit kemény munka, illetve idő- és energiabefektetés árán visz színpadra az egy hónapra amatőr színészbőrbe bújt csapat. Arról, hogy mire is készülnek épp az uzoni református egyházközségben, Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszonyt és Szabó Margit iskolaigazgatónőt kérdeztük.

 

Utolsó frissítés ( 2020. február 27. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 193