Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog
Blog
Uzoniak holland földön 2008.09.15-25 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. október 16.

Uzoniak holland földön

 Gazdag erkölcsi hozadéka van a testvéregyházi kapcsolatoknak, melyeket az uzoni református egyház tart fenn Miskolc-Diósgyőr és a hollandiai Oude-Tonge település gyülekezeteivel. Uzoni presbiterekből és fiatalokból álló tíztagú csoport a lelkész házaspár vezetésével látogatott a tulipánok, a szélmalmok és a szétszakított tengeri védőgátak országába.

 

 

Utolsó frissítés ( 2008. december 29. )
Tovább...
 
Befut-e az iskolabusz? (Küszöbön a tanévkezdés) 2008.09.10 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. október 16.

 Befut-e az iskolabusz? (Küszöbön a tanévkezdés)   Üzlet és kocsma helyett iskola — Angyalos

 

Soha nem volt tarkább iskolahálózatunk helyzete, mint ezen az őszelőn. Ha megkéstek itt-ott a munkálatok, ha nem volt kellő a felügyelet, az igazgatók mégis igyekeztek megfelelő körülményeket teremteni a tanévkezdésre.


,,Nem baj, ha nincs kész mindenütt a javítás-tatarozás, a fő az, hogy kaptak pénzt az iskolák, tudnak változtatni a helyzeten — mondta egy uzoni szülő. — Réges-régen Tatrangi Sándor áldozta vagyonát a tanításra, most az állam ad, de abban benne van a mi adónk is!" Láttunk most épülő iskolát, ahol minden kész az indításra, másutt megkéstek az építéssel, de van, hol a kapu, sajnos, zárva! Az iskolabuszok útra készen állnak, Alsó-Háromszéken szeptember 15-én mindenképpen befut a sulibusz! Azt még nem lehet tudni ugyan, hogy lesz-e ebben az évben költségvetés-kiegészítés, az viszont tény: az oktatási minisztérium késik a pénzalapok átutalásával.

Utolsó frissítés ( 2008. december 29. )
Tovább...
 
Korszerűsítik az iskolaépületet 2008.08.02 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. október 16.
Korszerűsítik az iskolaépületet

Törvényesen visszakapta az uzoni református egyház a volt református iskola régi épületét, mely a jótevő Tatrangi Sándor nevét viseli. Az épület használatáért bért fizet a helyi önkormányzat, s abból kezdett korszerűsítési munkálatokba az egyház.

Utolsó frissítés ( 2008. december 29. )
Tovább...
 
Aratáskor Uzonban 2008.08.06 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. október 01.

 Aratáskor Uzonban Csak látszólag csendesek a napok az alsó-háromszéki nagyközségben. Szinte észrevétlenül pereg az élet. Ütemesen korszerűsödik a községközpont infrastruktúrája, alakulnak a megpályázott objektumok, melyekből az egyik legégetőbb a központi Tatrangi Sándor-iskola helyzete, ugyanis sokan kételkednek, vajon elkészül-e legalább a belső felújítás iskolakezdésre. Az egyházi-gyülekezeti életben sincs uborkaszezon, bármikor ünnepi beugrásra kész az Atlantisz együttes, még a kilencvenéves Páljános Ilonka néni sem henyél, az árnyékban szorgalmasan köti-kötögeti, fonja törökbúzalapiból készülő szép tárgyait. Megkezdődött az aratás.

Utolsó frissítés ( 2008. október 23. )
Tovább...
 
Mende 2008.07.03-07 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 07.

Uzoniak Mendén

2008.07.03-07.

                 Kép
Utolsó frissítés ( 2008. december 29. )
Tovább...
 
Jöhet az emléktábla 2008 július 4 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. július 19.
Jöhet az emléktábla!

Antal Béla uzoni tanácstag írja a Háromszék napilaphoz küldött levelében — ahogy azt Kisgyörgy Zoltán írásából olvashatjuk —, hogy az uzoni szájhagyomány szerint Gábor Áront az 1849. július 2-án a kökösi hídnál vívott csatában történt halála után Uzonban eltemették Tatrangi Sándor kertjében. Mindketten ,,a témakörben jártasabb szakemberek" feladatának tartják a kérdésre ,,igent vagy nemet mondani", hogy aztán, ha a szájhagyomány ,,beigazolódik", a helyet emléktáblával jelöljék meg, amint illik.

Utolsó frissítés ( 2008. október 16. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 133