Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Sokszínűség a civil sétányon 2013.09. 21.
Sokszínűség a civil sétányon 2013.09. 21. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 27.
2013. szeptember 21., szombat: Közélet

Sokszínűség a civil sétányon

 
Többek között gidófalvi lecsót és zakuszkát, uzoni lekvárt és ecetes paprikát lehetett vásárolni a Sepsi Református Egyházmegye  Nőszövetsége asztalánál, almalevet kóstolni az árkosi Fészekrakó Egyesület friss kerti zöldségekkel diszített standjánál tegnap Sepsiszentgyörgyön a Civil Napok alkalmából berendezett sétányon.
 

Vércukorszintet mértek a Ko­vászna Megyei Cukorbeteg Gyer­mekek és Fiatalok önkéntesei, vérnyomást a Diakónia Keresz­tyén Alapítvány munkatársai, vá­randós kismamák babáik szív­hang­ját hallgathatták az Erdélyi Dúlák Egyesületénél. Elsősegély-bemutatót tartottak a Vörös­ke­reszt sát­ránál, falapocskákra lehetett népi motívumokat festeni a vargyasi Kapocs Ifjúsági Egyesület asztalánál, rajzolni a szelektív hul­ladékgyűjtést nép­sze­rűsítő TEGA és több más szer­vezet standjánál, festeni az Amő­bánál. Az Erdélyi Kárpát Egye­sület, az EMI, a Turulmadár Egyesület, a CIVEK, a Caritas és a többi résztvevő szóbeli tájékoztatással és szórólapok által, a Gyár­fás Jenő Amatőr Képző­mű­vész-szövetség a helyszínen kiállított képekkel nép­szerűsítette tevékenységét, a Lász­ló Kálmán Gombászegyesület pedig minikiállításon mutatott be néhány ehető és mérges gombát.
A civil sétányon évről évre szinte ugyanazok a szervezetek mutatkoznak be, a többség a korábbi szolgáltatásokkal, termékekkel, kiadványokkal, kevesebben újdonságaikkal, s bár látszólag nincs közvetlen haszna kivonulásuknak, üzenetük minden bi­zonnyal célba talál: a szabad időt lehet és érdemes értékesen, mások javát is szolgálva eltölteni. image
 
< Előző   Következő >