Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Ünnep Uzonban (A reformáció éve) 2017.05.14.
Ünnep Uzonban (A reformáció éve) 2017.05.14. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. május 16.
2017. május 17., szerda, Közélet
http://www.3szek.ro/kepek2/20170516222951.jpg
Emlékjel a szabadban. A szerző felvétele
 
Több helyen tartottak konfirmációs istentiszteletet megyénk protestáns gyülekezeteiben. A sepsiszéki Uzonban húsz református fiatal – tizennégy fiú és hat lány – állta körül az úrasztalát, bizonyságot téve hite mellett, az ünnepi prédikáció a reformáció jubileumi évének jegyében hangzott el.
Az évforduló alkalmával jelképesen ötven rózsatövet ültetett a helybeli református  nőszövetség és átvették azt az emlékabroszt, amelyet a gidófalvi asszonyok után az uzoni asszonyok varrnak tovább.
Nem elég csak hallani időnként az evangéliumot – hangoztatta Ungvári Barna András lelkipásztor a konfirmációi ünnepségen –, hanem a mindennapi életben is abban kell élni, bizonyságot téve a jézusi szellem mellett, és megfelelő módon sáfárkodni azokkal a tálentumokkal, amelyeket Istentől kaptunk.
Az ifjak ünnepi fogadalomtétele után harminckét korábbi konfirmandus ismételte meg fogadalmát, amelyet 25, 50, illetve 60 esztendővel ezelőtt mondott el szülőfaluja templomának piacán. A templom előtti emlékparkban Ungvári Barna András megáldotta azt a faragott kopját, amelyet az elhalt konfirmandusok emlékére állíttattak az élő kortársak, majd Balázs Antal faragómester bemutatta a kopja jelképrendszerét.                                   Szerző: Kisgyörgy Zoltán
Utolsó frissítés ( 2017. június 23. )
 
< Előző   Következő >