Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Vallástörténeti vetélkedő Uzonban 2017.november 30.
Vallástörténeti vetélkedő Uzonban 2017.november 30. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. december 06.
 
 
Mondhatnánk reformáció- és vallástörténeti vetélkedőnek is azt a bensőséges hangulatú eseményt, amelyen sepsiszéki református fiatalok – kökösiek, rétyiek, szentivánlaborfalvaiak, nagyborosnyóiak és uzoniak – versenyeztek.
Az Uzoni Református Egyházközség a Reformáció 500 éves és a Magyar Református Egyház megalakulásának 450 éves évfordulójának záró-helyi rendezvényeként szervezte meg  az egyháztörténeti vetélkedőt.

Ungvári Barna András helybeli lelkipásztor e vetékedő vezérigéje alapján : az igaz ember hitből él, tartott áhítatott.( Galata 3: 11 ) A kérdéseket Nagy Hajnalka vallástanár állította össze Luther Márton életútjáról, tételeiről, az uzoni egyházközség hangulatos közösségi termét Ungvári Barna András vendégfogadó lelkipásztor gondoskodása révén a reformációhoz és a Bibliához kötődő pannók tették otthonosabbá. A vetélkedő vezetője közel hozta a részt vevő VII–VIII. osztályos tanulókhoz a jelképes játék bibliai evangéliumát (Ján. ev. 4:13), ötletes címerterveket készítettek a csoportok. A zsűri asztalánál Bardocz Tünde és Kovács-Ungvári Noémi vallástanárok mérlegelték az eredményeket, oklevelekkel, feliratos pólókkal, tanfelszerelésekkel ajándékozták meg a vetélkedőket a helyi egyháközség és hollandiai testvérgyülekezetének jóvoltából. Az uzoni Tatrangi Sándor Általános Iskola képviseletében jelen volt Szabó Margit igazgató. Bardocz Tünde bejelentette, hogy a februárra tervezett következő vetélkedő helyszíne Nagyborosnyó lesz. (Kisgyörgy-Ungvári)

 

Képtalálat a következőre: „reformáció 500”

 

Utolsó frissítés ( 2018. április 12. )
 
Következő >