Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2019-es év hírei arrow Lelkészbeiktató Szotyorban 2019.02.10.
Lelkészbeiktató Szotyorban 2019.02.10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. február 12.
2019. február 12., kedd, KözéletSzotyor

Sánta Imre a szotyori református gyülekezet új lelkipásztora, az ünnepélyes beiktató vasárnap zajlott a közigazgatásilag Sepsiszentgyörgyhöz tartozó településen.

  
A képen a következők lehetnek: 1 személy, belső tér
A zsúfolásig telt református templomban felhangzott a 25. zsoltár, majd Ungvári Barna András Sepsi egyházmegyei espereshelyettes Jeremiás könyvének üzenetét magyarázta, hogy mindenki számára tiszta legyen, mi is a feladata egy prófétának. Isten már születése pillanatában adott egy elhivatást minden embernek, amelyet élete során maradék nélkül tejesítenie kell. Miért ne lenne ez így egy lelkipásztor esetében is? – tette fel a szónoki kérdést, utalva Sánta Imre lelkipásztorra, akit egyhangúlag hívott meg a szotyori gyülekezet az időközben megüresedett lelkipásztori állásba.

„Gyomlálni kell a lelkeket továbbra is, amint azt eddig is cselekedtem, de nem csak, hanem ezzel együtt építeni Isten országát, immáron egyházközségemet” – jelentette ki köszönőszavaiban a beiktatott lelkipásztor, magáévá téve a jeremiási megbízatást. Egyed-Kolumbán László kilyéni lelkipásztor, aki egy ideje Szotyorba is beszolgált, átadta az egyházközség szimbolikus jelképeit, a Bibliát, a templom kulcsát és a pecsétet, az új lelkipásztor pedig fogadta a jelen levő lelkészkollégák áldásait. Köszöntőt mondott Kacsó Sándor, a szotyori római katolikus filiába beszolgáló illyefalvi plébános. Gárdonyi Zoltán és Avasi Béla egyháziének-feldolgozásait, Mozart- és Beethoven-műveket mutatott be a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda (vezényelt Jakab Árpád).

Miklós András, az egyházközség gondnoka, falufelelős köszöntötte a jelen levő világi elöljárókat, Kulcsár-Terza József parlamenti és Bálint József városi önkormányzati képviselőt.

Utolsó frissítés ( 2019. február 12. )
 
< Előző