Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2019-es év hírei arrow Megkezdődtek az identitáserősítő Székföldi Magyar Napok 2019.10.27.
Megkezdődtek az identitáserősítő Székföldi Magyar Napok 2019.10.27. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. november 02.

Ünnepi öltözetben vonult templomba október 27-én, vasárnap az árapataki magyar közösség, ahol reformációi istentisztelettel kezdődtek a Székföldi Magyar Napok.  Igét hirdetett Marosiné Ceryák Tünde, a Sepsiszentgyörgy-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora, Ézsaiás 43:1-5 igéi alapján. Életünkben sok mindentől félünk s ebben a gonosz világban nem is csoda ez. A mi mennyei Atyánk biztat:  Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!  Ő a teremtő, oltalmazó,gondviselő Isten ! Biztatja a Székföldjén élőket is , hogy ne féljenek,mert  az Úr ismer,az övéi vagyunk, bízzanak,tartsanak ki , őrizzék meg a  hitet,magyarságukat !

 Arapatak 1

Úrvacsorai ágendát mondott Ungvári Barna András  uzoni lelkipásztor. A reformáció 500 évfordulójának tiszteletére,2017-ben  elkezdett Gyülekezeti Találkozók folytatásaként ezen az ünnepi alkalomon Uzonból 20-an vettek részt .  

 Arapatak 2

Az esemény megnyitóján Orbán Miklós megyei önkormányzati képviselő tolmácsolta Kovászna Megye Tanácsa vezetőségének üzenetét: „Közös ünnepünk a Székföldi Magyar Napok sorozata, amely az Önök lelkes hozzáállása, kitartása nélkül nem érhette volna meg a hatodik kiadást. Ilyenkor ősszel, a betakarítás idején számba vesszük kincseinket, értékeinket. Erre jó alkalom ez a találkozás is, amikor összegyűlve, egymásból erőt merítve még jobban odafigyelünk hagyományainkra, magyar értékeinkre.”

Arapatak 3

Fülöp-Gál László, helybeli református lelkipásztor köszöntő beszédében kiemelte, nagy szükségük van arra az odafigyelésre és támogatásra, amit Kovászna Megye Tanácsától évről-évre kapnak. A helyi közösség ezt szeretettel, a Székföldi Magyar Napok ünneppé varázslásával szeretné viszonozni. A lelkész megköszönte az asszonyok díszítő tevékenységét, illetve a vendégek ellátását biztosító finomságokat.

/_f/Kozlemeny_kepek/2019/Oktober/szakfold1.JPG

Kölcsey Ferenc: Himnusz című költeményével indult az ünnepi műsor, Bakó Pálné előadásában. Ezt követően az árapataki vallásórás gyermekek előadását láthatták az egybegyűltek. A bölöni Kékvirág és Kékvirágocskák Néptáncegyüttesek bölöni legényavatót, majd jobbágytelki és felcsíki táncokat mutattak be, elnyerve a közönség tetszését és szűnni nem akaró tapsát. A magyar daloktól és néptáncoktól felbuzdult közönség a székely himnusz közös eléneklésével zárta a rendezvényt.

A helyi Sanyi bácsi elégedetten értékelte a rendezvényt, a fiatalok műsorát, dalválogatását, és koreográfiáját. Elmondta, ilyenek kellenek a szórvány közösségeknek, hogy ezáltal is megerősödjenek magyarságukba.

A Kovászna Megye Tanácsa támogatásával, hatodik alkalommal szervezett Székföldi Magyar Napok november 2-án Hídvégen és november 9-én Erősdön folytatódnak.

Utolsó frissítés ( 2019. november 05. )
 
< Előző   Következő >