Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Az eklézsia gondja a mi gondunk 2003.09.10.
Az eklézsia gondja a mi gondunk 2003.09.10. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
A címbeli kijelentés volt a kicsengése annak a rövid beszélgetésnek, melynek alapján néhány idős uzoni református érzékeltette a hívek hozzáállását a gyülekezet soron levő feladataihoz.
A majdani világi kutató a napilapok megsárgult kollekcióiban is megtalálhatja a vallási közösségek, egyházaink helyzetére, eredményeire vontkozó adatokat.

Ennek fontosságát mérlegelte bizonyára tiszteletes Ungvári Barna András, az uzoniak lelkipásztora, mikor kiadta volt eklézsiájának, a hidvégi egyházközségnek rövid történetét, és nem vonakodik a hírlapírók által kért interjúktól. Ottjártunkkor Uzonban, néhány más háromszéki gyülekezethez hasonlóan, folyt a Gyermekek bibliai hete. Gyerekzajtól volt hangos a parókia tágas gyülekezeti terme. Az első napokban mintegy harminc gyerek tartalmas nevelését-szórakozását biztosította Nagy Hajnalka vallásoktató és Szabó Margit tanítónő néhány lelkes helybeli fiatal segédletével. Volt hollandiai COEN-típusú míves foglalkozás is - origami, kivágás, festés, ragasztás stb. -, a bibliai történetek, például Saul történetének elmélyítése. A bibliai hét alkalmával tanultakat a szülők jelenlétében az elmúlt vasárnapi istentiszteleten, a templomban mutatták be a gyerekek.
Az új lelkésznek és a presbitériumnak a gyülekezet újabb gondjaival kellett megbirkóznia a lepergett hónapok alatt. Javítottak és korszerûsítettek a papi lakás régi és új szárnyában. A munkálatnak még nincs vége, folytatni kell a régi szárnyban. Az eddigi 60 millió lejes költséget Uzon Oude Tonge-i holland testvérgyülekezete és az egyházközség adományaiból fedezték. A holland gyülekezet küldöttsége júliusban látogatta meg az egyházközséget.
- Értesültünk, hogy a nyár gazdag volt egyházi eseményekben.
- Július elején 27 fiatal konfirmált - tájékoztatott a lelkész -, s ezzel egy időben tartottuk meg a 25, 50 és 75 évvel ezelőtt konfirmáltak emlékkonfirmációs ünnepségét. Júliusban és augusztusban kirándulást szerveztünk a fiataloknak és a nőszövetség tagjainak. Augusztus 25-28. között - újzsenge bûnbánati hetében - kedves, hangulatos rendezvény színhelye volt Lisznyópatak. Itt szerveztük meg ugyanis a kökösi egyház fiataljaival közösen ifjúsági bibliatáborunkat.
Az ősz sem lesz nyugodtabb évszak a gyülekezet vezetői számára. A nyári zivatar megviselte a harangtorony bádogfedelét, azt szándékoznak kijavíttatni a templom bádogosmunkájának javításával párhuzamosan. A lelkipásztor távlati terveikről is említést tett, nevezetesen arról, hogy újjá kellene építtetni és korszerûsíteni a templom régi orgonáját.
- Szeptember 20-án ifjúsági találkozó színhelye lesz Uzon - közölte Ungvári Barna András, aki egyébként a Sepsi Református Egyházmegye ifjúsági előadója. Reménye szerint érdeklődésnek fog örvendeni a rendezvény keretében az ikések bibliai vetélkedője.

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >