Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow Pillanatképek a gyülekezet életéből arrow Sepsi református egyházmegyei ifjúsági találkozó (Uzon) 2003.09.20.
Sepsi református egyházmegyei ifjúsági találkozó (Uzon) 2003.09.20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.

Szombaton egész napos, tartalmas, de szórakozásban sem szûkölködő eseményben volt része az egyházmegye mintegy negyven fiataljának, kálnokiaknak, kökösieknek, illyefalviaknak Étfalvazoltán, Sepsiszentgyörgy belvárosa és Uzon ikéseinek részvételével.
A találkozót az említett egyházmegye ifjúsági előadója, Ungvári Barna András lelkipásztor szervezte. ? mondott bevezető áhítatot (Márk 7, 16-20), majd két, címben megfogalmazott kérdésre adott feleletet előadásában - Ki az igazi református? Mit jelent ma magyar reformátusnak lenni? -, hiszen a megye kálvinista fiatalságának egyéb lehetőségeken kívül az egyház az egyik jelentős út az identitástudat megőrzésében. Hasznos volt, hogy ezt a témát közös beszélgetés formájában megvitatták. Délutánba hajlott az ezt követő bibliai vetélkedő, melyet mint egyházmegyei szakaszt az Erdélyi IKE szervezett és szorgalmazott. A legtöbb pontot megszerző kálnoki csoport két tagja, Kiss Zsuzsa és Kató Katalin fogja képviselni Kolozsváron az egyházkerületi bibliai vetélkedőn. A második és harmadik helyezést a kökösi (Préda Orsolya és Szabó Jenő) és a Sepsiszentgyörgy belvárosi Pinókiók névre hallgató csapatok (Bokor Ágnes és Tusa Erika) érték el. A találkozón személyesen jelen volt és részt vett a program lebonyolításában t. Incze Zsolt kökösi lelkipásztor, t. Roth Levente illyefalvi és Bálinth Csongor Sepsiszentgyörgy belvárosi segédlelkészek. A találkozót filmvetítés és táncparti zárta.
 
(kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >