Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Hitvallástétel konfirmáláskor és emlékkonfirmációkor 2020.08.9,16.
Hitvallástétel konfirmáláskor és emlékkonfirmációkor 2020.08.9,16. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. augusztus 24.

A mostani kihívásokkal teli időszakban 2020.augusztus 9-én került sor egyházközségünkben a konfirmációra. Vasárnap 14 ifjú (8 fiú és 6 leány) tett fogadalmat  hitéről a konfirmáció alkalmával. Az igehirdetésben Ungvári Barna András lelkipásztor Máté 16:15-18 alapján a személyes hit megvallásának fontosságát hangsúlyozta, Péterrel együtt mi is vallhatjuk :  Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia ! A személyes hitvallás csak akkor hiteles, ha teljes életünk azt példázza.
A kikérdezés, fogadalomtétel, úrvacsoravétel, ajándékok átadása, fényképek készítése még meghittebbé tette ezen ünnepet.

Egy hétre rá,augusztus 16-án került sor  az Emlékkonfirmációra, vagyis a 25,50,60 éve Konfirmáltak Találkozójára. Az igehirdetésben Ungvári Barna András lelkipásztor Róma 8:28  alapján hangsúlyozta, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van! A földi életben is tudjuk, hogy minden nincs a javunkra, sok mindentől meg kell, tartoztassuk magunkat, de amit az Úr Isten tesz az életünkben, az akkor is a javunkra van, ha pillanatnyilag nem úgy tűnik, vagy szenvedést, megpróbáltatást jelent. Erre tekintettek vissza 25,50,60 év távlatából  az emlékkonfirmálók is. Felelevenítettük a kérdésekre adott feleleteket, megújítottuk a fogadalomtételt, lelkipásztor felolvasta Verzár Jenőné sz.Bancsov Éva megindító üzenetét. Az   úrvacsorai közösség megerősítette a hitet s ennek tanúbizonyságaként az idei emlékkonfirmálók által állíttatott kopjafa megáldására került sor, amelyre a fent említett igevers vésetett  Varga-Orbán Csaba ny.tanár-fafaragó által! Az ajándékok, a közös fénykép készítése erősítette az összetartozás érzését!

 

Utolsó frissítés ( 2020. augusztus 25. )
 
< Előző   Következő >