Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2020-as év hírei arrow Hit és magyarságmegtartó magvak 2020.03.25.
Hit és magyarságmegtartó magvak 2020.03.25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 30.

Ha erdélyi magyar megmaradást szeretnénk szükséges már gyermekkorban játékosan, a "gyermekek nyelvén" szólva a bibliai magvető példázatában szereplő Gazdához hasonlóan elültetni a hitnek és a magyarsághoz való ragaszkodásnak a magvait.  Ennek jegyében zajlottak és zajlanak az Uzoni Református Egyházközségben, a címben szereplő program különböző alakalmai.

 

Egyházközségünkben mindig is voltak és vannak gyermektevékenységek, de úgy látjuk, hogy mai individualizálódó világunkban még fontosabbá válik a közösségápolás, az igény felébresztése, hogy együtt jobb és könnyebb is. Ugyanakkor egymás hite és magyarságtudata közösségben egy újabb megerősítést kap. Azt is el kell ismerni, hogy a gyermeklétszám egyre csökken, így örülni kell és meg kell becsülni a már megszületett gyermekeket, erősíteni a családokat.

Ezen tevékenységeknek az Uzoni Református Egyházközség Gyülekezeti terme és más helységei adnak helyet. Örülünk, hogy már az elmúlt év szeptemberében elkezdtük ezen foglalkozásokat , mert így sikerült is megtartani.    

A gyermekek két csoportban, iskolai előkészítősöktől harmadik osztályosokig, valamint negyedik és ötödik osztályosok tudtak részt venni.

Öröm, hogy a gyermekek arcán mosoly volt látható és jól érezték magukat, épültek mind az egymással való kapcsolatokban, mind az összetartozásban!   A bibliai történeteken keresztül ébredezett a hitük és megerősödtek az uzoni református magyar közösség tagjaiként is!

Nem maradtak el a szülőkkel való találkozások sem, amikor az uzoni református templomban felelevenítették a tanultakat és a szülőkkel együtt adtak hálát az együtt eltöltött örömteli hetekért, a megtartatásért.  

Köszönet és hála Nagy Hajnalka vallástanárnő és Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszony odaadó munkájáért, a foglalkozásokért,valamint a magyar kormánynak a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztüli támogatásért ! 

 

 

Utolsó frissítés ( 2022. augusztus 02. )
 
< Előző   Következő >