Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2021-es év hírei arrow Odaszánó hitvalló élet 2021.05.09.
Odaszánó hitvalló élet 2021.05.09. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2021. május 18.

A konfirmáció egy nagy jelentőséggel bíró esemény minden gyülekezet életében. A Heidelbergi Káténk 21-ik kérdés –feleltében arra, hogy mi az igaz hit kettős feleletet ad: biztos ismeret és ehhez szükséges a szívbéli bizodalom is. Ekkor kerül sor mind a kettőről való számadásra is, vagyis a heidelbergi káté, egyháztörténelem, énekek,bibliai történetek egy részének ismeretéről és arról is, hogy megvan-e szívbéli bizodalom, a felkészülés során tett-e az ifjú ennek bizonyságát.

 

Egyházközségünkben 2021.május 9-én került sor  a konfirmációra. Vasárnap 10 ifjú (6 fiú-Darócz Balázs-Zsolt,Dobri Attila,Mocsel György Attila,Szabó Richárd Tihamér,Szigyártó Róbert Béla,Török Attila- és 4 leány-Kis Tamara,Pál Zsuzsánna,Péter Izabella Brigitta,Székely Kriszta-Bianka-) tett fogadalmat  hitéről a konfirmáció alkalmával. Az igehirdetésben Ungvári Barna András lelkipásztor Róma12:1-2 alapján a Krisztusnak való odaszánás fontosságát hangsúlyozta. Pál apostol arra kérte a római keresztyéneket, hogy szánják oda testüket Istennek kedves, élő és szent áldozatul. Igen, ilyen volt az első keresztyének élete, testüket, teljes életüket odaszánták Krisztusnak!  Ez legyen a példa a konfirmálóknak is!

Vajon mi odaszánjuk-e életünket, vajon a konfirmálók ezt láthatták-e otthon, ez volt-e a példa a szülők, a keresztszülők, a nagyszülők részéről? Ezt látták-e az iskolában, ebben a közösségben, ahol nap, mint nap élnek?

A krisztus követése soha nem volt könnyű! Sem az első századokban, sem most! Sok volt és ma is sok a kísértés!

De Pál nem elégszik meg ennyivel, hanem tovább kér:”ne szabjátok magatokat ehhez a világhoz.”

Ez a mai világ is ad, elvár egy élettípust, egy sablont és azt mondja ez a jó, ez a menő, ez a divat. De vajon csakugyan ez a típus a jó? Benne van-e a becsület, a tisztaság, a beteljesedés, az öröm?

Milyen a TE odaszánásod kedves konfirmáló és felnőtt testvérem? Krisztus nem szép szavakat, nem üres ígéreteket vár el, hanem áldozatot. A Krisztuskövetés áldozatot is jelent,így hiteles és vonzó !
A kikérdezés, fogadalomtétel, úrvacsoravétel, ajándékok átadása, fényképek készítése még meghittebbé tette ezen ünnepet.
     Ungvári Barna-András   lelkipásztor

Utolsó frissítés ( 2021. május 18. )
 
< Előző   Következő >