Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2022-es év hírei arrow Mozgalmas június eleje 2022.06.30.
Mozgalmas június eleje 2022.06.30. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2022. július 10.

Mint minden évben az idén sem feledkeztünk meg a gyermeknapról, így június 2-án az óvódásoknak és az iskolásoknak kedveskedett egyházközségünk, megédesítve a napjukat.

 

 

A VIII-ik osztályt végzettek kicsengetésére június 3-án délelőtt került sor. Szabó Margit igazgatónő lélekre ható szavai után Szabó Anna Mária alpolgármester asszony köszöntötte a végzősöket. Imát mondott Elekes Szabolcs plébános. Ungvári Barna András lelkipásztor Jeremiás 7:23 verseit helyezte a végzettek, pedagógusok, szülők és a tanulók szívére. „Hallgassatok az én szómra, és én Istenetekké leszek, ti pedig az én népemmé lesztek, és mind csak azon az úton járjatok, a melyre utasítottalak titeket, hogy jól legyen dolgotok!”  Miért fontos az Istennek való engedelmesség?  Az engedelmesség Istent dicsőíti. Isten dicsőségét leginkább egy olyan élet szolgálja, ami minden körülmény között engedelmes tud lenni hozzá; még akkor is, ha ezért szenvedni is kell. Istent tehát engedelmességünkkel tudjuk a legjobban dicsőíteni Az engedelmességünkkel mutatjuk ki Isten iránti szeretetünket. Jézus világosan elmondja, hogy Isten akkor tudja, hogy szeretjük őt, ha engedelmeskedünk neki: „Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igéimet… Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igéimet” (Jn 14,23-24)

 

Délután az iskolai évzáróval folytatódott. Szabó Margit igazgatónő és Borcsa Réka aligazgatónő értékelte az elmúlt iskolai tanévet, jó pihenést és feltöltődést kívánt a pedagógusoknak és a tanulóknak is. Imát mondott Elekes Szabolcs plébános  Ungvári Barna András lelkipásztor Jeremiás 23:18 versei alapján Isten Igéjével kívánt jó vakációt és intett, hogy a harangok hívó szava nyáron is szól. „Mert ki állott az Úr tanácsában, és ki látta és hallotta az ő igéjét? Ki figyelmezett az ő igéjére és hallotta azt?” Nagyon fontos hallani Isten Igéjét és azt magunkévá tenni. Isten az ő beszéde által ismerteti meg magát. A Bibliában sok helyen olvasunk az Úr megjelenéseiről, de beszédeiben még inkább jelen van. Mózes csak hátulról láthatja Istent (2 Móz 33,11). De Isten úgy beszél Mózessel, mint amikor valaki a barátjával beszél. Az Újszövetségben sem az Úr Jézus látása a fontos, hanem az, amit tesz és mond.Mi nem vagyunk olyan próféták, mint Jeremiás, de fontos, hogy mi is lássuk és halljuk Isten szavát, Igéjét. Aki Isten közelségében van, az megéli Isten szavát. Éppen ezért a bibliaolvasás nem kötelessége a keresztyén embernek, hanem életlehetősége. Aki Isten Igéjét rendszeresen olvassa, és arról elmélkedik, megtörténhet, hogy egyszer csak látni fogja Isten akaratát. Meglátja, hogy Isten szava éppen őreá vonatkozik és igaz az ő életére nézve. Egyszer csak nem tud Isten nélkül élni. Nem tud a beszélő Isten nélkül élni. Ettől kezdve már az engedelmességről van szó. Vagyis arról, hogy Isten Igéjét hallva meg is halljuk, vagyis a szerint éljünk.

 

 

Pünkösd ünnepén Kovács Hanna-Lilla volt a legátusunk. Ünnep első napján az úrvacsorai ágendás beszédet tartotta és segített az úrvacsora osztásában. Második nap a legátus hirdette Isten Igéjét! A szokásokhoz híven ekkor került sor az idén konfirmáltak emléklapjainak és az egyházközség ajándékának átadására. Nemcsak a legátus igehirdetése, hanem a református dalárda éneke széppé tette az ünnepet !

 

 

 

Utolsó frissítés ( 2022. július 10. )
 
< Előző   Következő >