Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Március 15 Uzonban 2023
Március 15 Uzonban 2023 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2023. március 27.
 Nagy reménységgel tekintettünk az idei megemlékezésre, hisz az elmúlt évek korlátozásai után újra méltóságteljesen emlékeztünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. Az ünneplők sokasága is hozzásegített, hogy újra érezhessük a „márciusi ifjak” lelkesedését.
 
 

Az ünnepség a református templomban istentisztelettel kezdődött, ahol Igét hirdetett Ungvári Barna-András református lelkipásztor Ézsaiás 30: 18 alapján.  18. „S azért vár az Úr, hogy könyörüljön rajtatok, és azért felséges ő, hogy megkegyelmezzen néktek, mert az ítélet Istene az Úr; boldogok mindazok, a kik Őt szolgálják.” Még vár az Úr! Azt akarja, hogy megállva Rá figyeljünk! Élünk-e vele?  Ki és felhasználjuk-e az ő kegyelmét? Visszük-e tovább a márciusi ifjak örökségét?  Imát mondott: Szőcs Béla plebános. A helybeli lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd Bordás Enikő polgármester asszony ünnepköszöntő beszéde következett, amelyben az összefogás és összetartozás fontosságát hangsúlyozta.  A Tatrangi Sándor Általános Iskola V-VIII.osztályos tanulóinak ünnepköszöntő műsora szívhez szóló volt és a hosszú vírusos időszak után hiánypótló is.

 

A koszorúzás a megszokott rendben zajlott, a koszorúzás alatt az uzoni Atlatisz Művelődési Egyesület Fúvószenekara zenélt. Koszorúztak:

-a temlom portikusánál-az iskola felőli bejáratánál, Sükösd Sámuel ref.lelkipásztor és az uzoni szabadságharcosok emléktáblájánál:- Református Egyház, Református Nőszövetség, Katolikus Egyház, helyi RMDSZ

-a Pünkösti Gergely kopjafájánál: Tatrangi Sándor Iskola.

-Itt tört ki Háromszék önvédelmi harca ...emléktáblánál : Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács. – az uzoni székely huszárok emléktáblájánál: a hagyományőrző egyesület

-I.-II.Világháborús emlékműnél: helyi RMDSZ Nőszervezete, helyi nyugdíjas klub, IMUK.

 A székely himnusz eléneklése után a kultúrotthonban szeretetvendégség várta az egybegyűlteket.

 

 

 

Utolsó frissítés ( 2023. március 27. )
 
< Előző   Következő >