Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow A hit és a szeretet megtartó ereje 2023.03.19.
A hit és a szeretet megtartó ereje 2023.03.19. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2023. április 05.

Különleges alkalom volt az uzoni református gyülekezet és a nőszövetség életében a március 19-én megtartott ökumenikus világimanap.

Az 1887 óta évente megismétlődő imanap különböző felekezetek és tradíciók találkozási pontjaként szolgál. 1985-től kezdődően pedig csaknem 200 ország asszonyai kapcsolódtak be az imaközösségbe, amelynek témáját minden évben más-más nemzet tagjai határozzák meg. Idén az esemény programját a tajvan-i asszonytestvérek állították össze. Az imanap mottójául pedig a„.. hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről.” (Ef.1,15)

Rendkívüli alkalom volt ez, hiszen nemcsak az uzoni asszonyok voltak együtt az imádságban, hanem a meghívott rétyi, bikfalvi és lisznyói nőszövetség tagjaival egy közösségben vált teljessé ez az ünnep, a hálaadás mindazért, amit a mi mennyei Atyánk ad nekünk.

A tajvani színekben pompázó imateremben Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszony üdvözölte a megjelent mintegy 70 nőszövetségi tagot. A 2019-es rétyi találkozó utáni terveket e vírusos időszak teljesen átírta, azóta nem sikerült találkozni. De most jó újra együtt lenni! Jó egymás hite által gazdagodni, megerősödni. Ismertette a világimanap idei programját, majd kiemelte, hogy a tajvanii asszonyok számára mennyire fontos az Istennel való kapcsolat. Majd a hit és a szeretet megtartó erejét hangsúlyozta, amely tajvani asszonyok számára, de a mi számunkra is fontos ! A tajvani nők felemelik hangjukat, hogy emlékeztessenek minket: mi vagyunk Isten teremtett világának a gondviselői! A mi feladatunk megőrizni azt, az eljövendő generációk számára. Ehhez azonban békére, esélyegyenlőségre, önfeláldozó munkára és Istenbe vetett hitre van szükségünk.

id. Szabó Margit, az uzoni nőszövetség elnöke, köszöntőbeszédében nagyon örült, hogy e megpróbáló idő, betegségek,elhalálozások után újra sikerült találkozni. Csodálatos utazásokat tehettünk az eddigi világimanapi alkalmakon, különböző országokat járhattunk be. Ifj. Szabó Margit, a Tatrangi Sándor Iskola igazgatója vetítettképes előadásában bemutatta Tajvan földrajzi elhelyezkedését, rövid történelmét, politikai berendezkedését, növény és állatvilágát, népességét és

kultúráját. Azt is megtudhattuk, hogy külsőségek tekintetében a mi életünk nagyon különbözik a tajvani asszonyok életétől, de Istenbe vetett hitünk egy közösségbe kovácsol minket.

Gál Adél lisznyói lelkipásztor a vezérige alapján hirdette Isten igéjét, kiemelve, hogy mennyire fontos az asszonyok életében a hit s mindennapi tevékenységükhöz nélkülözhetetlen a szeretet. Olyan kell, legyen a nőszövetség tagjainak az élete, hogy a tajvani asszonyokéhoz hasonlóan a körülöttük élők halljanak a hitükről és a szolgálatuk által a mindenki irányt megnyilvánuló szereteteről.

A tajvani-i viselethez hasonló ruhákba beöltözött uzoni asszonyok-lányok által tolmácsolt imádság után énektanulásra került sor, amelyet Szőcs Endre barátosi lelkipásztor vezetett. Az együttlétbe játékokat is sikerült becsempészni: egy egyszerű díszítő eszköz segítségével sikerült még közelebb kerülni a tajvani asszonyokhoz, valamint a négy nőszövetség két-két képviselőjének egy tajvani tájat ábrázoló puzzle-t kellett kiraknia és a feltett kvíz kérdésekre is válaszoltak a jelenlevők. Az imanapi rendezvény szeretetvendégséggel, egy tajvani recept alapján elkészített étel megkóstolásával folytatódott, majd az ajándékok átadásával, Péter Annamária a rétyi nőszövetség elnöknőjének köszönő szavaival és jövőre Rétyre való meghívással, tombolahúzással és közös énekléssel zárult. Az imanap résztvevői az együttlét és a közös imádság áldott lehetősége által lelkileg felfrissülve, szívükben Isten iránti hálával térhettek haza. Ungvári Barna András lelkipásztor

Utolsó frissítés ( 2023. április 05. )
 
< Előző   Következő >