Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Anyák napja 2023.05.07.
Anyák napja 2023.05.07. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2023. június 07.

-Május első vasárnapján Anyák napján az istentiszteleten II. Királyok 4:22-27a,36-37 versei alapján Isten gondoskodó szeretetét, rólunk soha el nem való feledkezését hangsúlyozta Ungvári Barna-András lelkipásztor.

 

Milyen nagy gondot okoz sok családban, ahol szeretnének, de mégsem születik gyermek. A sunemita asszonynak is ez volt a gondja.  Szerette volna, hogy gyermeke szülessen, de a férje már túl idős volt. Így leborult Elizus próféta lábához és a próféta közbenjárására Isten megadta a várva-várt fiúgyermeket. Milyen nagy tragédia mikor az ennyire óhajtott gyermek meghal. Teljes összeomlás tudja követni ezt. A sunemita asszony viszont tudja, hogy hová kell fordulni, felnyergeli a szamarat és megy Isten emberéhez! Mikor megérkezik, átöleli Elizeus lábát s addig el nem ereszti, amíg el nem indul a gyermek megmentésére. Elizeus elment a sunemita asszony házába és könyörgött az Úrnak, majd a gyermek felnyitotta a szemeit. Milyen nagy hitre volt szüksége a sunemita asszonynak! Amikor az édesanyai kéz esdeklően átölelte Isten szolgájának a lábát, csoda történt, Isten meghallgatta az imádságot!  Isten így hallgatja meg ma is a könyörgő édesanyákat!

Az ifjak és a vallásórás gyermekek Nagy Hajnalka vallástanárnő és Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszony által betanított, szívet melengető, ünnepköszöntő műsora után el nem hervadó virágokat ajándékoztak a templomban levő édesanyáknak, nagymamáknak. Ungvári Barna András lelkipásztor

 

Utolsó frissítés ( 2023. június 07. )
 
< Előző   Következő >