Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Tatrangi Sándor-iskolanapok Uzonban 2005.05.24.
Tatrangi Sándor-iskolanapok Uzonban 2005.05.24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 Pénteken és szombaton tanulók, szülők és nagyszülők, más vidékről érkezett tanítók és tanulók csoportjai, az uzoni központhoz tartozó iskolák, valamint a megyei tanfelügyelőség képviselői gyûltek egybe az iskolanapokra.
- A találkozás öröme mellett tehetség- és tudásértékelő ez a rendezvény - derült ki Szabó Margit igazgató nyitóbeszédéből.
Tiszteletes Ungvári Barna András református lelkipásztor és t. Antal Imre plébános imája után dr. Ráduly István polgármester köszöntötte a vendégeket. Az igazi ünnep hangulatát a román és magyar elemisták versei, szólóéneke és táncszáma szabta meg. Fellépett a Keresztes Enikő zenetanár által vezényel gyerekkórus.
Az iskola osztálytermei a jóra intő múltat és az alkotó jelent tükrözték. Gazdag, muzeális értékû néprajzi tárgyi anyagot gyûjtöttek a pedagógusok, bizonyítva, hogy őriz még a falu egy múzeumnyi kincset is. Egy készülő falumonográfia kapcsán vetített képes előadást láthattak a jelenlevők, megtekinthették a tanulók munkáiból összeállított, eladással egybekötött kiállítást. A tárlaton alkotásaikkal jelentkeztek Uzon népi mesterei is: Páljános Ilona csuhészövő, Antal László kádár és Fazakas Sándor fa- és csontfaragó.
A 350 lelket számláló Tatrangi Sándor-iskola hetedikes-nyolcadikos tanulóiból verbuvált minifocicsapat, az erdélyi gyermekfocikupa első díjasai a napokban indulnak - Budapest polgármesterének meghívására - a magyar fővárosba.
(kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >