Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Református ifjusági tábor Lisznyópatakon 2005.08.25.
Református ifjusági tábor Lisznyópatakon 2005.08.25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
Uzon és Kökös református gyülekezetei, valamint a székföldi Erősd 32 fiatalja kezdett igen hasznos és építő jellegû tábori tevékenységbe hétfőn. Főleg valláserkölcsi, magatartásbeli szempontból jelentős ez a négynapos táborozás.
T. Kovács Levente kökösi lelkipásztor elmondta, első nap az esti áhítat után aktuális előadást hallgattak a fiatalok: Vannak-e napjainkban idegen istenek, és mennyire hódolunk nekik?
Táborunk témaköre a két első parancsolat magyarázatán alapszik - folytatta t. Ungvári Barna András, az uzoniak lelkipásztora, aki a második nap tevékenységét vezette. - Fontos-e a tízparancsolat betartása, Istennek képekben, szobrokban való imádata, avagy nem imádata? - ez volt a má­sodik nap témaköre, alapkérdése. Bonyolultnak tûnt, de a résztvevők életkora 16-22 év közötti, nincs ok aggodalomra. Nap­nyugta után pantomimestet szervezünk bibliai témával, s ha az idő kedvez, tábortûzzel végezzük - mondta a lelkész.
A harmadik nap programját és témakörét az erősdi lelkész, t. Ráduly Baka Zsuzsanna vállalta. Úgy gondolta, hogy a szórakozás és az egyfajta lazítás mellett vitaindító témáról beszél Az ember, mint az Isten képe címmel. A tábor ma zárja kapuit, de a negyedik napra is jutott egy ismeretgazdagító téma: Képrombolás a reformáció idején, előadó t. Kovács Levente. S hogy az elméletből ne legyen nagyon sok, a táborban rendeztek szórkoz­tató bibliaismereti vetélkedőt, táncversenyt, focimeccset is.
A harmadik alkalommal megrendezett lisznyópataki tábort sikeres ifjúsági és egyházi tevékenységnek minősítette a kökösi gyülekezethez tartozó Dezső László Levente, aki az IKE keretében a kerület és az egyházmegye közötti kapcsolattartásért felel. Kovács tiszteletes köszönetét fejezte ki a tábor támogatóinak.
(kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >