Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Hírek Uzonból 2005.08.31.
Hírek Uzonból 2005.08.31. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 

Felettébb megemelkedett a talajvíz szintje az Uzonhoz tartozó Uzonfüzesen. Megtelt számos pince és kút. Egy háznak beszakadt a padlózata, másiknak az oldala düledezik. Az árvizek gyakorisága mellett ennek az is az okozója, hogy a Feketeügy halastavakká alakított holt medrei és a folyó között eltömült a kapcsolat. Az önkormányzat számtalan felszólítására a megyei vízügyi vállalat megoldáshoz vezető munkálatokba kezdett.
Hazaérkezett a községet képviselő két helyi küldöttség a magyarországi testvértelepülésekről. Az önkormányzat nyolc tagja - uzoni képviselők és tisztségviselők - dr. Ráduly István vezetésével Tolna városában aláírták a két település közötti baráti együttmûködési szerződést.

 
Uzon régi testvértelepülését, Csorvást várossá nyilvánították. Ez alkalomból látogatott el oda a Jókai Mór Közmûvelődési Egyesület Szivárvány női kórusa, t. Ungvári Barna András református lelkipásztor, Szabó Margit, a Tatrangi Sándor-iskola igazgatója és tíz helybeli fiatal. A küldöttséget Lokodi Anna alpolgármester vezette. A csorvási Nefelejcs népdalcsoport az ősszel látogat Uzonba.
Elkészült a beígért tömbháznegyedi gyermekpark. A munkálatoknál segítettek a tanács alkalmazottai és több helybeli fiatal. Kovács Ferenc vállalkozó és tanácstag az ott dolgozók étkeztetését vállalta. A következő gyermekparkot-játszóteret Szentivánlaborfalván szándékszik megépíteni az önkormányzat ez év őszén, legkésőbb a jövő év tavaszán - nyilatkozta a polgármester.
(kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >