Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow Pillanatképek a gyülekezet életéből arrow Sepsi református egyházmegyei ifjúsági találkozó (Uzon)2006.03.25.
Sepsi református egyházmegyei ifjúsági találkozó (Uzon)2006.03.25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.
 

Sok szempontból igen hasznos fórum színhelye volt a nagyközség. Az egyházi rendezvényről az egyházmegye ifjúsági előadójával, Ungvári Barna András fungens uzoni református lelkipásztorral beszélgettünk. A találkozó közös munka révén jött létre, ugyanis része volt benne a Sepsi IKE-nek, elnökének, Székely Istvánnak is. Témája, tanulsága, hozadéka messze mutató, a részt vevő fiatalok pedig - földrajzilag - átfogták Alsó-Háromszék és az Oltfej régióit.

A megnyitó ifjúsági istentiszteleten t. Szász István harmadéves református teológiai hallgató igehirdetését (I. Móz. 1-27) a teremtéstörténetre építette. Az embernek megvan a maga küldetése és feladata, a világon való léte, s így az ifjaknak is. Meg kell találniuk életcéljukat - hangzott az igemagyarázat. Szólt a tudomány és az ember teremtése közötti nézetkülönbségekről, hangsúlyozva, hogy nem szükséges a kettőt egymással szembeállítani, mert a kettő ki is tudja egymást egészíteni. Ez is hit kérdése.
Több mint hasznosnak könyvelték a szervezők az egyházmegyei bibliai vetélkedőt, melyen negyven fiatal vett részt, meglepően jó eredménnyel. A verseny központi témája a tízparancsolat (I. Móz. 20-40) és a törvényekről szóló, eléggé igényes bibliai részhez (III. Móz. 1-27) kapcsolódott. Dicséretes dolog - mondta Ungvári tiszteletes -, hogy fiataljaink el tudtak mélyülni a biblia olvasásában.
A vetélkedőre összesen kilenc csapat nevezett be: a Sepsi I. vártemplomi, Sepsi II. szemerjai, Sepsi III. belvárosi egyházközségektől, a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumból, majd Illyefalváról, Kökösből, Bikfalváról, Árkosról és a vendégfogadó Uzonból. Az első három helyezett: a vártemplomi Zsip-Zsup csapat (Hajdú Loránd, Volkuj Róbert), a szemerjaiak Ady Endre és Szendrei Júlia csapata (Gergely Loránd, Székely Noémi), valamint a Református Kollégium Urim és Thumin nevû kettőse (Imreh Mária Beáta, Dénes Kinga). A három csapat részt fog venni a kolozsvári IKE-iroda által szervezett kerületi döntőn.
A mai világban, láthatjuk, az ifjak számára nem a legfontosabb dolog a biblia olvasása. Rá lehet csodálkozni tehát arra, hogy ezek az ikés fiatalok önszorgalomból olvasták és áttanulmányozták a szentírás egyik legnehezebb részét. Dicséret nekik - zárta mondanivalóját Ungvári tiszteletes. A résztvevők ismerkedtek Uzon turisztikai és idegenforgalmi értékeivel. Díjkiosztás után videokazettáról megnézték az uzoni fiatalok egy vígjátékát.
A jövő hónapban színjátszó-találkozóra készülnek a református fiatalok.
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >