Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2007-es év hírei arrow Református egyházi hírek 2007 január-június
Református egyházi hírek 2007 január-június PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 06.

-Hollandiai testvérgyülekezetünk támogatásának köszönhetően 2007.január 28-án,istentisztelet után  felavathattuk a számítógépes-internetező termet.Jelen volt dr.Ráduly István polgármester,Ugron Ernő karnagy,Szabó Margit iskolaigazgató,Szabó Imre főgondnok,Kőmíves István számadógondnok és az egyháztagok.A terem minden hétfőn,szerdán és szombaton tart nyitva délután 5 órától 8 óráig és bárki használhatja.

Február 8-án Beke György író,újságíró,műfordítót kísérte utolsó földi útjára népes közössége.

-Február 23-án a Református Dalárda és Nőszövetség az idén is megrendezte hagyományos,műsorral egybekötött kosaras bálját.Az idei előadás címe: Disznóvágás európai uniós módra. Erőt,egészséget és kitartást kívánuk atyánkfiainak,hogy továbbra is tudják ápolni e hagyományt s örömmel legyenek a színpadon ötven,hatvan,hetven vagy nyolcvan évesen is.

-Istennek hála  az idén is sikerült megszervezni az Egyetemes Imahetet február 25-e és  március 4-e közt.Az Imahét porgramját a dél-afrikai keresztyének állították össze,vezérigéje : „A süketeket is hallókká teszi és a némákat is beszélőkké” Mt.7:37

A szokásokhoz híven az idén is vendéglelkipásztorok hirdették Isten igéjét.Ungvári Barna-András helybeli  lelkipásztor vasárnap esti az Imahét programjába bevezető szolgálata után,hétfőn Nagy László Eörs szentivánlaborfalvi római katolikus plébános,kedden Ráduly Baka Zsuzsánna erősdi lelkipásztor,szerdán Nagy Adél-Erika evangélikus segédlelkipásztor,csütörtökön Márk László Gyula  málnási lelkipásztor,pénteken Takács lajos alsócsernátoni  lelkipásztor, szombaton  Fekete Levente nagyajtai unitárius lelkipásztor  hirdette Isten igéjét.

Az Imahét március 4-én,vasárnap szeretetvendégséggel zárult.

-Március  15.

Ebbem az évben is méltóságteljesen emlékeztünk meg az 1848-49-es forradalomról és szabadsáharcról. 

   Az ünnepség a református templomban istentisztelettel kezdődött,amikor Igét hirdetett Ungvári Barna-András református lelkipásztor I Korinthus 12:19-26 alapján, imát mondott: Albert Imre plebános.

  A helybeli lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Ráduly István polgármester és  Szabó Margit iskolaigazgató,a helyi RMDSZ elnöke ünnepköszöntő beszédei következtek

A Tatrangi Sándor Iskola Gyermekkórusa,a Jókai Mór Közmüvelödési Egyesület Szivárvány kórusa,valamint a Református Dalárda tagjaiból egyesített énekkar Keresztes Enikő zenetanárnő vezetésével ünnephez illő dalokat adott elő. Kőmíves István számadógondnok elszavalta Petöfi Sándor: Talpra Magyar-ját.

A helybeli ifjak, az IKE csoport szivet melengető-ünnepköszöntő műsora után, amelyet Szabó Margit igazgató és Ungváriné Szakacs Judit tiszteletesasszony tanítottak be,elénekeltük nemzeti imánkat.

Az ünneplő gyülekezet a templom portikusa elé vonult. 

A koszorúzás a megszokott rendben zajlott, a koszorúzás alatt az uzoni Atlatisz Művelődési Egyesület Fúvószenekara zenélt.

Koszorúztak:

-a temlom férfi bejáratánál,Sükösd Sámuel ref.lelkipásztor és az uzoni szabadságharcosok emléktáblájánál:

-helyi RMDSZ,Református Egyház, Református Nőszövetség, Katolikus Egyház

-Pünkösti Gergely kopjafájánál:Tatrangi Sándor Iskola.

-Jókai emléktáblánál :Jókai Mór Közművelődési Egyesület

-Itt tört ki Háromszék önvédelmi harca.... emléktáblánál : Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács 

-I.-II.Világháborús emlékműnnél: Demeter Miklós megyei tanácsos.

A bensőséges ünnepség a székely himnusz eléneklésével ért véget.

 

A református egyház Gyülekezeti termében szeretetvendégség várta az egybegyülteket s ugyanitt a helyi RMDSZ által kiírt:Háromszék önvédelmi harca 1848-49-ben témájú pályázatra beérkezett rajzok,irodalmi próbálkozások,fegyverek voltak kiállítva,ahol ezek díjazása is lezajlott. Köszönet érte a szervezőknek és a sok-sok tanulónak.

-A Húsvétra való készülődés jegyében zajlottak a tojásírások: április 4-én a Nőszövetség tagjai ,április 6-án az ifjak próbálták az eredeti mintákat viasszal ráírva pirosra festeni a tojásokat.

-Ebben az évben  a húsvéti ünnepeken az uzoni egyházközséget nem választotta egyetlen legátus sem szolgálati helyként,de a Húsvét így is bensőséges,örömteli ünnep volt. Krisztus Urunk feltámadásába vetett hitünk adjon nekünk erőt, reménységet, szeretet,hogy könnyebben tudjuk elhordozni a  mindennapi élet megpróbáltatásait s igazi örömet,hogy Krisztus feltámadása a mi feltámadásunk biztos záloga!

-Április elején folytattuk a Parókia 1826-ban készült részében a felújítását s június közepén be is fejeztük. Idén a közepső és a hátsó szobát újítottuk fel teljesen.

-Május első vasárnapja  Anyák napja. Az istentiszteleten Sámuel első könyve 1:20-28 versei alapján a gyermeket váró szülők és édesanyák életében az imádság és a hálaadás fontosságát hangsúlyozta Ungvári Barna-András lelkipásztor.A vallásórás gyermekek Nagy Hajnalka vallástanárnő által betanított,szívet melengető,ünnepköszöntő műsora után virágokat ajándékoztak a templomban levő édesanyáknak,nagymamáknak.Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a gyülekezeti teremben.

-Május második vasárnapján (13-án)  7 ifjú (3 fiú és 4 leány) tett fogadalmat hitéről a konfirmáció alkalmával.Ekkor került sor a 25,50,75 éve konfirmáltak találkozójára is.A kikérdezés, fogadalomtétel, úrvacsoravétel,ünnepi fényképek készítése,az elhunyt konfirmáltakról való megemlékezés után szeretetvendégség volt a gyülekezeti teremben.

-Május 19-én Egyházmegyei Ifjúsági Találkozónak adott otthont az uzoni egyházközség. Igét Sánta Imre bikfalvi lelkipásztor hirdetett s ekkor került sor az Egyházmegyei Bibliai Vetélkedőre is,ahol a Sepsi Református Egyházmegye gyülekezeteiben működő ifjúsági csoportok képviseltették magukat.

                                                                                                             Ungvári Barna-András                                                                                                    református lelkipásztor  

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző