Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Évkezdéskor Uzonban 2004.01.10 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.
A tavalyi eredményekről és a 2004-es tervekről kérdeztük Béres Gyula polgármestert.
- Tavaly haladtak a munkálatok a sportcsarnok épületénél, a költségvetési alapokból reánk eső részből kifizettük a vízhálózat beszerelését, törlesztettünk a szennyvízhálózat árából, és készen van a villanyhálózat tervezete is. Természetesen 2004-ben folytatjuk a munkálatokat.

Lapunkban volt már szó arról, hogy egy multifunkcionális csarnokkal bővül az alsó-háromszéki nagyközség. Nos, mellékelemei fel is épültek, az öltöző és a fürdő belső vakolása is elkészült. Áll már az épület fő részének vasváza is, várja a megfelelő időjárást, hogy beönthessék a betont.
- Az is említésre méltó, hogy jelentős útjavítást tudtunk elvégezni. S ezt 2004-ben folytatnunk kell. Uzonfüzesben sikerült teljesen feljavítani a közvilágítást.
Szép és mutatós a megújult kultúrotthon belseje, de még maradtak erre az esztendőre is elvégeznivalók. Amellett hogy 150 korszerû ülőalkalmatossággal bővítették a nagyterem bútorzatát, konyhát is szeretnének építeni, ahol ünnepségek alkalmával - nagyobb tömeg számára is - főzni-készíteni lehessen.
Uzon is ismeri már a 2004. évi községi költségvetési adatokat. Nem éri el a kétmillió lejt az az összeg, amelyből gazdálkodni tud majd az önkormányzat. Hárommilliót osztanak ki szociális célokra, 5,8 milliót utalnak át az oktatási-nevelési intézmények mûködtetésére.
Az új esztendőben javítatni fogják a református parókia régi szárnyát - tájékoztatott Ungvári Barna András lelkipásztor. ,,Be kell fejeznünk a templom ellátását esőcsatornával, teljes külső-belső felújítás előtt áll az épület, s lehet, hogy távolabbi terv, de mûködőképessé kell tennünk az orgonánkat is. Holland testvérgyülekezetünkkel programot szervezünk a szegények, a kisjövedelmûek és a betegek megsegítésére, lesz ebben az évben is ifjúsági és gyermek-bibliatábor, egyházmegyei ifjúsági találkozó.

Továbbra is ápolni fogják testvérkapcsolataikat a magyarországi Csorvással, Tolna városával és a holland gyülekezettel.

 
Kisgyörgy Zoltán
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >