Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow Pillanatképek a gyülekezet életéből arrow Közélet: Az 1848-as forradalomra emlékeztek (Uzon) 2004
Közélet: Az 1848-as forradalomra emlékeztek (Uzon) 2004 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.

Az uzoni református templomban vasárnap a 11 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten emlékeztek a szabadságharc évfordulójára. Az igehirdetést Ungvári Barna András lelkipásztor végezte, aki Szabó Margittal, a helybeli RMDSZ alelnökével köszöntötte a résztvevőket. Énekelt a Szivárvány női kórus és a református dalárda (Keresztes Enikő és Kóréh István vezényletével). Petőfi Nemzeti dalát Kőmíves István, a Jókai Mór Közmûvelődési Egyesület elnöke adta elő. 

A korabeli hazai és háromszéki eseményekről Borcsa Réka és Lőrincz Ilona történelem szakos tanárok beszéltek. Fellépett az IKE bibliaköre is mûsorával (betanította Szabó Margit tanítónő és Ungváriné Szakács Judit tiszteletes asszony). Ez alkalommal osztották ki az ünnepség tiszteletére rendezett RMDSZ-pályázatok díjait. A kicsinyeknak rajzban, a nagyobb tanulóknak prózában kellett megörökíteniük az egykori eseményeket. Versenytéma volt az óriás kokárdák készítése is. A díjakat a megyei, a helybeli RMDSZ és a református egyház állta. A helybeli közületek és a bukaresti magyar nagykövetség egy képviselője elhelyezték a kegyelet koszorúit a hősök emlékmûvénél és emléktáblájánál, Pünkösti Gergely emlékkopjájánál, valamint az önkormányzat székházán levő márványtábláknál.
(Kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >