Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Uzoni hírhalom 2004.12.15.
Uzoni hírhalom 2004.12.15. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 09.
 
Uzoni hírhalom
Ha jár le a mezőgazdasági termelők támogatására szolgáló igénylések beadási határideje. Ottjártunkkor községszinten 800 kérést iktattak, s a termelők sorban álltak az önkormányzatnál. Ezzel párhuzamosan veszik át a cukorrépa-termelők papírjait is. Uzonban eddig 67 személy igényelte termése után az állami támogatást.
Dolgoznak a községközpont utcai világításának kiegészítésén. A munkálatok 80 százalékát elvégezték - tájékoztatott Lokodi Anna alpolgármester. Hasonló munkálatokra került és kerül majd sor az Uzonhoz tartozó településeken is.


Megkezdték az előző években Uzonban kimért földterületek tulajdonjogi és mennyiségi tisztázását-leltározását, mert ennyi év után is felette sok még a panasz. Mivel az önkormányzatnak nincs szakembere, korszerû felszerelése, segítségért fordultak a szakminisztériumhoz. Jövő év elejére ígérték a kataszteres alkalmazását. Egyébként létszámhiánnyal küzd a községvezetés. Nincs ember a szociális kérdésekre, a területrendezési kérdésekre, és egy adminisztrátor alkalmazása is sürgető lenne.
Közös karácsonyi mûsort készítenek a helybeli egyházak és a Tatrangi Sándor Általános Iskola. A versek és a pásztorjáték betanítását Nagy Hajnalka vallásoktató, Pénzes Klára tanítónő és Szabó Margit igazgató vállalta. A református vasárnapi iskolások adventi gyertyát készítettek viaszból, a nőszövetség tagjai pedig adventi koszorúkat. A rászoruló, hátrányos helyzetû és sokgyermekes, mintegy 120 család élelmiszer-ajándékcsomagot kap - tájékoztatott Ungvári Barna András református lelkipásztor. Reggelenként itt is adventi rórátéra hívja a katolikus híveket a harang. A karácsonyfa-ünnepségre mind a református, mind a katolikus templomban szentestén kerül sor. Karácsony első napján ünnepi szentmise lesz, a református istentiszteleten Lázár Árpád harmadéves teológiai hallgató legátusként hirdeti az igét.
(Kisgyörgy)
Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >