Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2007-es év hírei arrow Ikés bibliatábor (Lisznyópatak) 2007.08.20-23
Ikés bibliatábor (Lisznyópatak) 2007.08.20-23 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. augusztus 29.
2007 augusztus 30., csütörtök: Faluvilág

Ikés bibliatábor (Lisznyópatak)



Az iskola épülete, az árnyékos udvar, a falusi csend teremtett megfelelő környezetet-hangulatot a sokadszor szervezett uzoni egyházi ifjúsági tábor számára. Két táborszervező-előadóval találkoztunk: nt. Ungvári Barna András uzoni református lelkész-espereshelyettessel és Ráduly Baka Zsuzsanna erősdi református lelkipásztorral. A tábor a két település fiataljainak csapataiból verbuválódott.

 


Sikerült hamar kialakítani az igazi jó tábori hangulatot — mondta Ungvári tiszteletes, aki látogatásunk napján a fő vallási téma, a hatodik és a hetedik parancsolat, a ne ölj, ne lopj, és ne paráználkodj társelőadója volt. — Utóbbit jómagam, előbbit a lelkészkolléga fejtette ki, közösen tartottuk a napi áhítatokat. A hetedik parancsolat témakörét két nap jártuk körül, főleg a ne törj házasságot gondolatát, a tizenéveseket érintő szexuális kérdéseket.

— Úgy érzem, nagyon időszerű témákat boncolgattunk a részt vevő fiatalok életére nézve — részletezte a tábor célkitűzéseit az erősdi lelkész. — A ne ölj parancsolat kapcsán el akartuk mondani, miképpen akarja Isten védeni az emberi életet, ugyanis a fiatalok körében is észrevehető a lassú önpusztítás, a cigaretta, az alkohol és más káros szenvedély. Nagyon remélem, lesz körükben ennek foganatja. Nem tudjuk nekik megmondani, hogyan éljenek, de ha csupán elgondolkoznak a témakörön, az is eredmény, mert meg kell tapasztalniuk, hogy Isten igyekszik védeni az ő életüket is.

Ebben a táborban sem maradt el a sport, tábortűz, pantomim és a vetélkedő, utóbbin természetesen, a tábor jellegéhez hűen, bibliaismereteiket tették próbára a fiatalok. Már az is eredmény, ha a résztvevők hozzászoknak a szentírás olvasásához. A táborszervezés hétköznapi gondjait az uzoni egyház holland testvérgyülekezetének támogatásával oldották meg.

                                                                                                                                         Szerző: Márkó Imre

Utolsó frissítés ( 2008. július 13. )
 
< Előző   Következő >