Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Hírek-News arrow 2010-es év hírei arrow Református egyházi hírek 2010.
Református egyházi hírek 2010. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. március 26.

Református egyházi hírek

 

-2010 Januárja a számadás,az önmagunkkal való szemebenézés ideje volt. Lezártuk a 2009-es évet,megvizsgáltuk,hogy hány keresztelés,temetés volt,hányan költöztek ki és hányan költöztek be az egyházközségünkben,hányan konfirmáltak,milyen volt az istentiszteletek, bibliaórák, vallásórák látogatottsága,milyen tevékenységet végzett a Presbitérium,a Nőszövetség,a Dalárda, az IKE,hány gyermek járt vallásórára,milyen szeretetszolgálatot végeztünk,hogyan áll anyagilag az egyházközség ,milyen javítási-teljes felújítási munkálatokat sikerült elvégezni,hogyan áplotuk a kapcsolatainkat, milyen fontosabb események történtek az egyházközségben.

-Január és február egy része a felkészülés ideje is volt,mert Február 12-én,pénteken  a Református Dalárda és Nőszövetség az idén is megrendezte a Farsangi hagyományos , műsorral egybekötött kosaras bálját.Az idei előadás Garay János: Az obsitos  című műve alapján Háry Jánost mutata be. Betanították: Ungváriné Szakács Judit tiszteletesasszony és Szabó Margit igazgatónő. Erőt,egészséget és kitartást kívánuk atyánkfiainak,hogy továbbra is tudják ápolni e hagyományt s örömmel legyenek a színpadon ötven,hatvan,hetven vagy nyolcvan évesen is.    

-Istennek hála  az idén is sikerült megszervezni az Egyetemes Imahetet február 21-e és 28-a közt.Az Imahét  porgramját a skóciai  keresztyének állították össze,vezérigéje : „Ti vagytok ezeknek bizonyságai” Lukács.24:48

A szokásokhoz híven az idén is vendéglelkipásztorok hirdették Isten igéjét.Ungvári Barna-András helybeli  lelkipásztor vasárnap esti az Imahét programjába bevezető szolgálata után, hétfőn Márkus András Sepsiszentgyörgy-örkői római katolikus  plébános,kedden Pap Mária Szentivánlaborfalva-kézdivásárhelyi  unitárius lelkipásztor-esperes asszony, szerdán  Kassay Géza Brassó-belvárosi lelkipásztor,csütörtökön Derzsi György lisznyói lelkipásztor,pénteken Bálint Csongor mikóújfalusi lelkipásztor,  szombaton Szentgyörgyi Zsombor-Mihály kézdivásárhelyi lelkipásztor  hirdette Isten igéjét.Minden imaheti estét szebbé tettek a szavaltok,az énekek,a gyermekek furulyán és egy ifjú szintertizátoron való játéka. Szombaton az IKE énekelt.

Az Imahét február 28-án,vasárnap szeretetvendégséggel zárult.        

-Húshagyókedden, február 16-án ,a hagyományoknak megfelelően a Nőszövetség tagjai idén is elkészítették a kb.600 darab pánkót és elosztották az óvódásoknak,iskolásoknak,pedagógusoknak s a Polgármesteri Hivatal alkalmazottainak. 

-Március 6-án,szombaton a Nők Nemzetközi Imanapjának  a megtartására került sor.Az afrikai színekben pompázó Imateremben Ungváriné Szakács Judit tiszteletesasszony üdvözölte a megjelent mintegy 50 nőszövetségi tagot,külön köszöntve a Kökösi Református Nőszövetség tagjait.id.Szabó Margit,az uzoni Nőszövetség elnöknője köszöntőbeszédében reményét fejezete ki,hogy ez a találkozás egy jó alkalom lesz az együttlétre és az imádkozásra.ifj.Szabó Margit igazgatónő  diavetítés segítségével mutatta be Kamerunt,mert  az idei év imanapi programját a kameruni nők állították össze,melynek mottója: „Minden mi él Istent dicsérje” Ungvári Barna-András lelkipásztor az Ap.Csel. 16:23-34 alapján hirdette Isten igéjét.Az imanapi rendezvény imádkozással, szeretetvendégséggel és közös énekléssel ért véget.

-Március 7-én a Dalárda és  Nőszövetség szereplő tagjai talákoztak az Imateremben,március 11-én  Bibliaóra után a nők köszöntésére is sor került.

.................................................................................................................................................................................................

-Október 2-án emlékezetes kirándulásra került sor a Csíkszereda, Gyimesfelsőlok,Gyimesközéplok, Borospataka, Gyimesbükk útvonalon a Nőszövetség és más egyháztagok számára.

-A javítások-felújítások során a kántori lakásnál teljesen elkészült a konyha,bevezetődött a víz és a kút is új tetőt kapott,a Parókia régi részében megújult a kamra,a konyha és az előszoba,a tető 60 %-át új cseréppel födtük s az erkély fölé,valamint az Imaterem elő védő-tető készült.A volt református Tatrangi Népiskola épületében teljesen felújítottunk egy osztálytermet.A volt kántortanítói lakás Gyógyszertár része is megújult kivülről.Az egyházközség mind a hat épületébe bekötődött az új vízvezeték és új szárazkútak is készültek.A Polgármesteri Hivatal jóvoltából a templom torony felőli részében új díszkerítés készült.

-Advent a várakozás ideje volt, amikor több időt fordítottunk önmagunkra,amikor szembenéztünk életünk megpróbáltatásaival,hibáival s arra törekedtünk,hogy tudjunk a megbocsátó szeretetben élni ! Ennek jegyében zajlottak az  adventi koszorú,gyertya készítések s a Mikulás is megérkezett hozzánk,december 8-án a Nőszövetség tagjai számára.

--December 19-én, Advent negyedik vasárnapján a Jókai Mór Közművelődési Egyesület Szivárvány Kórusának  lelket melengető éneklése tette szebbé az istentiszteletet s irányította figyelmünket még jobban a Krisztus várásra.

-Ezt szolgálta az ifjak  ugyancsak e napi esti előadása! A zsufolásig megtelt kultúrotthonban Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? és Charles Dickens: Karácsonyi ének című rövid színdarabjait adták elő.  Betanították: Szabó Margit iskolaigazgató és Ungváriné Szakács Judit tiszteletesasszony.

 -Szeretettel hívunk mindenkit a december 24-én este 6 órakor,valamint december 25,26,27-én de.11 órakor kezdődő istentiszteletekre.Vendégünk lesz és igét hirdet Tusa Róbert II.éves teológiai hallgató,valamint Bács János nyugalmazott lelkipásztor. 

Istentől megáldott,békés Karácsonyt és egy reményteljesebb Új Évet kívánunk!

                                                                                                                 

                                                                                 Ungvári Barna-András                                                                                                református lelkipásztor

                                                                                                    

 

Utolsó frissítés ( 2011. március 26. )
 
Következő >