Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Blog arrow Ünnepelt Uzon 2011.05.22.
Ünnepelt Uzon 2011.05.22. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 25.
2011. május 23., hétfő: Közélet
Ünnepelt Uzon
Nyolcadik alkalommal tartottak községi napokat Uzon­ban a hét végén. A rendezvénysorozat keretében tegnap délben kopjafát avattak néhai t. Nagyobb Péter (1902–1983) emlékére a református templom kertjében. Az ünnepi istentiszteleten t. Ungvári Barna András lelkipásztor emlékezett elődjére, aki a legnehezebb időszakban, 1949–59 között szolgálta Uzon református közösségét, pezsdítette az életet a diktatúra sötét éveiben, s ezért három év és nyolc hónap börtönbüntetést szenvedett.
 

Az avatón dr. Ráduly István polgármester elmondta, részben szomorú, hogy csak most kerül sor az emlékjel állítására, részben boldog, hogy ez megtörtént, s az eseményen részt vehet. Szabó Margit, a Tatrangi Sándor Általános Iskola igazgatója elszavalta Márai Sándor Halotti beszéd című versét, majd az előrement tiszteletes lánya, Mo­csáry-Gondos Irén az uzoni és tolnai polgármester,valamint a helybeli lelkipásztor  segítségével leleplezte az emlékoszlopot, Balázs Antal alkotását.
A rendezvénysorozat már pénteken megkezdődött, de a legtöbb műsort szombatra időzítették. Hetedszer szervezték meg a virtusvetélkedőt. A legerősebb település címért négyen vívtak meg, közülük három helybeli csapat. Volt rönkforgatás, sodrófahajítás, gumiabroncsdobás, Toldi-próba, zsákcipelés, kosártartás, söröshordó-rakodás és még néhány versenyszám. Leg­ügyesebbeknek az uzoniak bizonyultak, őket követték a szentivánlaborfalviak és a csíkszentimreiek. A napokon óriáskürtőst is sütöttek. Ezt huszonöt szentivánlaborfalvi, főleg asszony készítette, s 15,05 méteresre sikeredett. Volt továbbá főzőverseny, motoros ügyességi verseny, különböző előadásokon, koncerteken lehetett részt venni. Tegnap felvonultak a huszárok, majd a szabadidőközpontban versenyző fúvószenekarok és mazsorettek.
A községi napok alkalmával dísztanácsülést is tartottak, ezen Tolna testvérváros polgármesteri, Tolna megye alelnöki szinten képviseltette magát.
Tegnap este a Bikini-koncert után tűzijáték szerepelt a műsorban a rendezvénysorozat záróakkordjaként.
Utolsó frissítés ( 2011. május 31. )
 
< Előző   Következő >