Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Uzoni Református Egyházközség Hivatalos Honlapja
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
Nyítólap arrow Vendégkönyv
Vendégkönyv megtekintése
1 - 4 / 4 bejegyzés Új bejegyzés
Név Üzenet
Ujvárosy Kázmér
San Francisco, CA
Beküldve: 2007. december 18. - 13:24 Beküldő webhelye Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; AT&T CSM6.0)
Tisztelt Uzoniak!

Köszönet Uzon község kitűnő honlapjának, a jelenlegi Ujvárosy/Ujvárossy családtagok örömmel értesültek arról, hogy Jókai Mór "Második útja alkalmával felkereste a Temesváry családot és Ujvárossy Józsefet (1838-1919), aki erdészmérnök, földbirtokos, királyi tanácsos volt, a Sepsi Református Egyházmegye főgondnoka és a Székely Mikó Kollégium jótevője, közéleti személyiség."

Továbbá azt is megtudtuk, hogy a volt termelőszövetkezeti székház eredetileg Ujvárossy Ágoston kúriája volt.

Tervbe vettünk egy csoportos látogatást Magyarországról Uzon községbe. Amennyiben módjukban áll, szíveskedjenek tudatni velünk milyen szálláslehetőségek vannak a községükben. Szintén nagyon leköteleznének, ha további információt tudnának nyújtani az ott élt, vagy még mindig élő, Ujvárosi/Ujvárosy/Ujvárossy községbeliekről.

Ismert a család nemesi címere? Ha igen, azonos azzal a nemesi címerrel, amelyet Ujvárosy János kapott 1638 március 24-én? ("T.i. egyenes katonai égszinkék pajzs, annak alapját zöld fészek foglalván el, amelyben mindkét lábán álló tiszta fehér pelikán, kiterjesztett szárnyaival verdesve, csőrével saját mellét kihasítva és véréből a fészekben álló három fiát etetni látszik. A pajzson nyitott rostélyú katonai sisak fekszik, rajta arany Királyi abroncskoronával, korona feletti díszként pedig vörösruhás emberi kar, mely összeszorított markában kirántott kardot tart. A sisak tetejéről vagy csúcsáról pedig egyik oldalon arany színű és kék, másik oldalon pedig fehér és vörös szalagok és foszlányok omlanak alá tetszetősen a pajzs széleire, magát a pajzsot csinosan ékesítve...")

Végül, jelenleg kinek a tulajdonában van az Ágoston kúria?

Előre is köszönöm a válaszukat. Remélem rövidesen személyesen is találkozhatunk Uzonban.

Tisztelettel,

Ujvárosy Kázmér

  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Sánta Imre
Bikfalva
Beküldve: 2007. november 17. - 19:13 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Gratulálok a honlaphoz. Kívánom, hogy minél többen látogassák a honlapot és megismerjék Uzont, Háromszéket, a Székelyföldet. Isten áldása legyen az uzoni gyülekezeten.
Autonómiát székelyföldnek. Most.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Trefák Istvánné
2235 Mende,Dózsa Gy. út 106.
Beküldve: 2007. szeptember 04. - 09:53 Beküldő webhelye Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Tisztelt Honlap Szerkesztő!
Nagyon jó a honlap. Sok érdekes információt kap az olvasó. Köszönöm, hogy én is megnézhettem. Üdvözlettel: Trefák Istvánné Mendéről
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Ungvári Barna-András lelkipásztor
Uzon
Beküldve: 2007. augusztus 08. - 17:10 Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Örülök,hogy meglátogatta honlapunkat,amely nemrég készült és folyamatosan bővítjük.Kérem hagyjon üzenetet a vendégkönyvünkben és szeretettel várjuk Uzonba is.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés

<< Első < Előző 1 Következő > Utolsó >>